Aan de bal! Deze keer Donna Sluijs van VSTS Dames 1

Hoi allemaal, ik ben Donna Sluijs, 24 jaar en spelend in dames 1 van volleybalvereniging VSTS.  Ik heb een relatie met Rob Peek en werk in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie als medisch pedagogisch medewerker. Ik begeleid onder andere kinderen (met kanker) bij een medische handeling en bereid hen voor op onderzoeken en ingrepen en help hen bij het verwerken van hun ervaringen en ben er ook voor het bieden van afleiding. Heel dankbaar werk, waarin je echt wat kan bijbrengen. En je raadt het misschien al.. Waarin sporten heel helpend is om je hoofd leeg te maken.




Wat is zo leuk aan jouw sport?

“Volleybal is echt een teamsport waarin tactiek, samenwerking en strategie belangrijke aspecten zijn. Bij volleybal speel je positie en hierdoor kan je je focus leggen op waar jij goed in bent en blijven groeien. Ik vind bijvoorbeeld aanvallen heel leuk om te doen. Bij volleybal is, in tegenstelling tot andere teamsporten, geen fysiek contact met de tegenstander mogelijk. Het net scheidt beide partijen waardoor overtredingen niet mogelijk zijn. Onze tegenstander moet puur op grond van inzet, teamgeest en kwaliteit verslagen worden en dat is een mooie uitdaging.”

Heb je ooit andere sporten gedaan?

“Ja, ik heb lange tijd op turnen gezeten.”

Wat typeert jou als speler?

“Ik ben een passer-loper. Dat wil zeggen dat ik de service van de tegenstander opvang en ook aanval. Ik ben een fanatieke speler die het liefst 200% geeft, maar die vooral plezier heeft in het volleyballen. Ik zit in een team waar heel veel gelachen wordt met elkaar en dat is naar mijn idee het belangrijkste. Dus daar draag ik dan ook graag aan bij.” 

Wat heb je nodig om volleybal te beoefenen?

“Minimaal 6 spelers natuurlijk haha. En verder een leuk team die graag voor elkaar werkt en waarin je ook plezier beleeft. Het teambelang moet voorop staan. Verder zijn kniebeschermers heel erg aan te raden, je duikt nogal eens wat over de vloer om de bal van de grond te halen.”

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

“Wij krijgen van onze trainer vaak een a4’tje met aandachtspunten over onze tegenstander, zodat we ons vast kunnen inlezen. Daar gaan wij op onze trainingen dan mee aan de slag. Verder doen we voor de wedstrijd als team altijd een drankje en bespreken we de wedstrijd nog even voor. En daarna is het een kwestie van een knop omzetten, goed warm worden en focussen op het volleyballen.”

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

“Wij trainen twee uur lang op maandag en donderdag. Op maandag trainen wij vooral op losse aspecten, zoals de pass en aanval en op donderdag spelen wij vooral partijtjes. Op deze manier kunnen wij groeien in ons spel en ons goed voorbereiden op de wedstrijden. Meestal hebben wij op zaterdag onze wedstrijden. Naast volleybal probeer ik nog zo’n 4 keer naar Green Health Center te gaan om te fitnessen en lekker mijn hoofd leeg te maken na mijn werk.”  

Let je op je eten/drinken of mag je bepaalde dingen niet?

“Haha, dat zou misschien wel moeten he.. De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik dit niet doe. Ik houd teveel van lekker eten, maar probeer hier wel een balans in te vinden.” 

Hoe zou je jezelf in drie (sport)woorden omschrijven?

“Lastig. Ik denk Sociaal, betrokken en fanatiek.”

Zou je een omschrijving van VSTS kunnen geven?

“VSTS is een ontzettend gezellige club waarin er plek is voor iedereen en jong en oud. Zo kan je vanaf 3 jaar al bij de volleybalspeeltuin en zijn er verschillende recreanten teams. Het is een club met zowel teams voor heren/dames en jongens en meisjes. Er is een activiteiten commissie die veel leuke dingen organiseren, zoals het jeugdkamp wat elk jaar weer plaatsvindt. Kortom een club waar je naast de volleybal ook nog genoeg kan beleven.”

Het seizoen is onderweg, hoe staan jullie ervoor?

“Voor de kerstvakantie stonden wij nog op plek 12, de laatste positie. Maar na de winter hebben wij de goede reeks weer te pakken en staan wij nu op een mooie 3e plek in de 3e divisie.”

Wat is je grootste blunder?

“Oe, daar heb ik er nogal wat van. Wij hebben als regel binnen het team, dat wanneer je op iemands hoofd slaat/speelt met de bal, je dan moet trakteren op taart. Nu kan ik je vertellen dat ik dit wekelijks moet doen.. Dus als iemand nog goede taart tips heeft, zijn zeer welkom!”

Het team, vrienden of collega’s?

Vrienden! Na de volleybal eten we graag met elkaar en doen we lekker drankjes.

Als je geen bal-sport doet, wat zou je dan willen uitoefenen en waarom?

“Boksen lijkt mij erg leuk om te doen. En Krachtsport vind ik ook erg lekker. Kan je lekker je energie in kwijt. Maar als het lekker weer is lijkt mij een buitensport ook heerlijk!”

Welke onderwerpen komen ervoor in de kleedkamer (naast de wedstrijdbesprekingen) denk aan feestjes, vrouwen, sporten, en andere gekkigheid.

“Oh, daar komt echt van alles aan bod. Van het nabespreken van de wedstrijd tot aan de grappigste en gekste verhalen van teamgenoten. We hebben het overal over met elkaar en dat maakt het juist zo leuk en vertrouwelijk.”

Droom voor de toekomst?

Dat VSTS mag blijven groeien als club en dat er vooral veel plezier gemaakt blijft worden met elkaar tijdens en naast het volleyballen.

Aan wie geef jij de bal door?

“Dat wordt Niels van Geer.”

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank