Dames 1 DVC strijdend ten onder

In een bijzonder spannende wedstrijd heeft DVC het onderspit gedolven tegen de koploper van de promotieklasse (1-3). Met fanatiek en gevarieerd spel hielden de volleybalsters van Driebruggen hun tegenstander lang in de tang.

Dat DVC de overwinning toch aan de Utrechtse studenten moest laten, was zeker geen uitgemaakte zaak. Gesteund door een enthousiast publiek kwamen de volleybalsters van Driebruggen in sporthal Custwijck sterk uit de startblokken en liepen ze al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Aan het einde van de eerste set draaiden echter de kansen. Na een enerverende slotfase wist de tegenstander met een nipte setwinst (26-28) te ontsnappen aan de aanvalsdruk van DVC.

De tweede set verliep niet veel anders. DVC speelde aantrekkelijk volleybal met veel concentratie en een groot fanatisme. Maar opnieuw kon de tegenpartij de setwinst met het kleinst mogelijke verschil binnen slepen (23-25).

Ook in de derde set ging de strijd lange tijd gelijk op. Ditmaal bleef DVC wel aan de goede kant van de score (25-21), mede door enkele fraaie verdedigingsacties van Chantal Postma. Aan het begin van de daarop volgende set pakte Protos het initiatief, waardoor DVC steeds tegen een achterstand aankeek. Nog één keer wisten de volleybalsters van Driebruggen de rug te rechten, maar dat was net niet genoeg om een beslissende vijfde set af te dwingen (21-25). Na afloop sprak de tegenstander van een zwaar bevochten overwinning die gemakkelijk anders had kunnen uitpakken. Voor DVC restte de troost van een goed gespeelde wedstrijd.