Incompleet, uitgeschakeld en hersteld, 2018 we zijn weer begonnen

Dat de herenselectie van BZ&PC een tumultueuze start van het jaar heeft, kan inmiddels onderstreept worden. Vorige week nam de selectie deel aan een toernooi in Haaerlem waar het een waterpololesje kreeg gevolgd door een dag van veerkracht. Afgelopen weekend speelde de formatie van Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma de kwartfinale ManMeer!-Cup. BZ&PC verloor in alle opzichten, maar wist in één enkel opzicht te herstellen.




Afgelopen zaterdag trad de ploeg in letterlijk en figuurlijk in alle stilte aan. In het Haagse Hofbad was zowat alleen de kantinejuffrouw aanwezig bij de kwartfinale beker. Het bad dat een orkaan van geluid kan produceren wanneer het Nederlands team er speelt, was nu in alle opzichten mat. Dat gold ook voor de beide ploegen: Waterpolo Den Haag en BZ&PC.

De Haagse eerste klasser kon rekenen op een compleet team, daar waar BZ&PC flink wat basisspelers en jongens uit het tweede miste, viel onder andere ‘Lefty’ in vanuit Heren 3. Gelukkig kon er ook positief gekeken worden naar de start van de wedstrijd. Reservekeeper Chris Kweekel mocht starten en trad voor het eerst dit seizoen aan na een gebroken elleboog.

Ondanks de voorsprong en de vele gemiste kansen, kwam Den Haag enigszins geflatteerd op een 7-1 voorsprong na twee periodes. Na de keeperswissel kregen een aantal jongens wat meer speeltijd om aan de conditie te werken. BZ&PC verloor in de laatste twee periodes met 5-4, waardoor er een 12-5 verlies op het scorebord getoond werd.

”De doelstelling vooraf was om zonder verdere blessures of schorsingen de wedstrijd uit te komen. Dat is gelukt, het vizier kan nu volledig op de competitie. Door de vele afwezigen is het lastig om je vaste patronen te spelen. Onze basis is daarvoor te smal, 16 man voor twee teams. Mede dankzij het derde en jeugd kunnen we wekelijks twee teams op pad sturen.” reageerde van Tongerloo na afloop van de wedstrijd.

BZ&PC hervat de competitie volgende week bij Oceanus uit Aalsmeer. Luke, Pascal en Stefan sluiten dan naar alle waarschijnlijkheid weer aan. ”De meeste pijntjes bij de jongens die nu speelden zullen dan ook verdwenen zijn” besloot van Tongerloo. De eerste thuiswedstrijd is pas op 03 februari in De Kuil.

Foto: Frank van Leeuwen (Waterpolo Den Haag)

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank