Dames 1 in de wachtkamer

Voordat de Bodegraafse waterpolodames aan het laatste duel van de eerste competitiefase met koploper PSV begonnen, was de opdracht duidelijk. Om promotie naar de Kampioenspoule eigenhandig te realiseren, moest er minimaal een punt gehaald worden.




Ondanks enorm veel inzet en veerkracht slaagde de equipe van coach Ton Kloosterman er niet in die loodzware klus te klaren. BZ bleef met legen handen en moet met een 10-18 nederlaag in de wachtkamer, omdat het nu afhankelijk is van het duel MNC Dordrecht – Het Y dat zondagavond in Dordrecht wordt gespeeld.

In een sfeervol De Kuil schoten de gasten uit Eindhoven uit de startblokken. Marjolein Russchenberg opende voor BZ nog de score, maar daarna dicteerde PSV de wedstrijd. Binnen no-time liepen ze uit naar 1-7. BZ&PC was zich bewust van het belang van een goed resultaat en knokte zich punt voor punt terug in het duel.

Via 3-7 werd het 5-9 eind tweede periode. Na het wisselen van speelhelft bleef BZ er alles aan doen om terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte enigszins. Halverwege het vierde part werd het 9-12. Dichterbij kwam het niet. Na de dertiende treffer van PSV was het verzet gebroken en gaf BZ zich gewonnen.

“We hebben er alles aan gedaan”, zuchtte Kloosterman. “De achterstand die we in de eerste fase opliepen, konden we niet meer repareren, al kwamen we van 1-7 tot de 9-12 nog knap dichtbij. We hebben zo hard gewerkt, maar PSV was gewoon te goed vandaag. Om van zo’n sterke tegenstander te winnen, moet alles meezitten en dat was vanavond net niet zo.

Toch ben ik trots op de inzet en veerkracht die we getoond hebben. We hebben gespeeld zoals we vooraf gepland hebben. Daardoor kan ik, ondanks het verlies, toch terugkijken op een goede wedstrijd. Het is nu even balen, maar ik hoop dat iedereen straks met opgeheven koppies het clubhuis inloopt.”

Of de dames van BZ&PC de competitie vervolgen in de kampioenspoule moet nog blijken. MNC Dordrecht – Het Y wordt zondagavond om 20.30 uur gespeeld. Bij winst van MNC Dordrecht is BZ door. Na dit weekend vindt de herindeling in de Eerste Klasse plaats. De volgende tegenstander en of dat een uit- of thuisduel zal worden, wordt de komende tijd bekend.

Update redactie:
Het Y wint met 4-10 van MNC Dordrecht. BZ&PC hervat de competitie in de degradatiepoule.

Zaterdag 17 november
BZ&PC Dames 1 – PSV Waterpolo 10-18
Periodestanden: 1-5, 4-4, 2-3, 3-6
Doelpuntenmakers BZ&PC: Marjolein Russchenberg 2, Suzan Kaynar 3, Kaylee Schellingerhout 3, Lotte Huisman, Niki Hukker (zoals te zien op de kopfoto).

Foto: OttenZien Fotografie/ Olaf Otten

Bericht: BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank