DVC Dames 1 wint streekderby van VSTS Dames 1

Op zaterdag 11 maart werd om 18.00uur het eerste fluitsignaal afgegeven voor de start van de streekderby DVC DS1 – VSTS DS1. Na een korte wedstrijdbreak van de voorjaarsvakantie was dit weer de eerste wedstrijd. Bodegraven staat op dit moment op de laatste plek en DVC strijdt voor directe handhaving in deze lastige 3e divisie. Set 1 werd nerveus gevolleybald, maar vooral veel harde klappen van de dames uit Driebruggen. Libero Denise Becquet gaf goede passes waarop spelverdeler Chantal de Groot vooral de buitenpositie aanspeelde. Anne de Graaf en Rolanda van Zuijlen knalde veel ballen direct op de grond en leverde dus veel punten op. De eerste set is gewonnen met 25-18.

DVC wist dat het flink geconcentreerd moest blijven, want bij de uitwedstrijd in Bodegraven sloeg het spel na de 2e set helemaal om. VSTS kan dus ineens helemaal omslaan. Dit liet DVC niet gebeuren en begon gefocust aan de 2e set. In de 2e set hadden de buitenaanvallers van DVC steeds vaker een tweemansblok voorzich, waardoor spelverdeler Chantal iets anders moest verzinnen. Diagonaal Jacky van Dam werd vaker opgezocht en ook zij scoorde steeds meer ballen. Wat opvallend was in het begin van de wedstrijd is dat het team serverend goed bezig was en de druk ook bij VSTS kon neerleggen. Het team werkte goed samen, mooie reddingen en kwam op een 24-18 voorsprong. Coach Gerrit Bogaard nam een time-out in de hoop het volgende punt direct te scoren met een foutservice. Helaas serveerde VSTS goed en moest DVC het punt zelf maken. En dit deed het team direct! 2-0 voorsprong.

En dan de beruchte 3e set. De altijd moeilijke 3e set. Wetende dat vaak bij een 3e set de concentratie wegebt, werd er vol goede moed begonnen aan de set. Ondanks deze goede moed, begon DVC met een kleine achterstand. En time-out werd snel genomen. Assistent-coach Joyce van Eijk instrueerde spelverdeler Chantal om de middenspelers aan te spelen, want het blok van VSTS moest uit elkaar getrokken worden. Middens Tara Leber en Marloes Scherpenzeel bleven op het snelle tempo aanlopen en daar was VSTS niet goed tegen opgewassen. De voorsprong werd teruggepakt en uitgebreid tot 24-17. Opnieuw nam coach Gerrit een time-out om de tegenstander uit haar concentratie te halen en hopelijk fout te serveren. Dat gebeurde niet en DVC moest het zelf afmaken. De bal werd perfect gepasst door de achterhoede, Chantal stond er klaar voor, Marloes kwam met haar mega snelle tempo aanrennen en maakte het beslissende punt. 25-17! De winst is binnen, nu al sowieso 4 punten voor Driebruggen.

De 4e set was de bonus. Als deze set gewonnen wordt, dan zijn alle 5 de punten in eigen huis gebleven. Kelly de Jong werd gewisseld voor Marloes en Romy de Graaf kwam er in voor Rolanda. Het goede spel van DVC kon in deze set nog steeds vastgehouden. Romy maakte als buitenaanvaller harde klappen en pikte zo haar punten mee. Wederom een mooie service serie van Tara leverde weer een aantal punten op. Ook jonge speelster Daphne Hoogvliet pikte op het einde een aantal puntjes mee tot het laatste fluitsignaal kwam op 25-15. Een dikverdiende winst voor de dames uit Driebruggen en wat was het weer een mooi gezicht met zo’n volle tribune in de sporthal van dorpshuis Custwijc. Aanstaande zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma tegen de nummer 7 waar ze thuis 3-1 van wisten te winnen. Nu zullen de dames uit nog harder moeten gaan strijden voor de punten en dat zullen zij om 14.30 doen bij AVV Keistad.