ESTO en KDO delen de punten na spannende slotfase

Het gebeurde zondagmiddag op de Kievitsheuvel allemaal tussen de 68e en 76e minuut. Er vielen toen vier doelpunten. Eerst twee doelpunten voor ESTO en razendsnel daarna twee voor haar tegenstander KDO. Zo ontstond een einduitslag van 2-2 die recht deed aan het spelbeeld op de danig versleten kunstgrasmat van ESTO. Tot de 68e minuut speelden beide keepers een hoofdrol en voetbalde KDO vooral voorin vanuit het middenveld beter. ESTO zette daar het gebruikelijke portie inzet tegenover.

De spelers uit het 2e van ESTO, die meededen vanwege vakanties van enkele basisspelers, vulden deze speelwijze perfect in. Het 2e staat overigens wel hoog in de ranglijst van de reserve 1e klas en dat was te zien. Drieëntwintig minuten na de rust pingelde Arno Zijm vanuit een korte corner zich richting de zestienmeterlijn. Met een harde droge schuiver tussen vele benen door vloog de 1-0 in de touwen. Tot dat moment heerste het gevoel dat de ploeg die scoorde de wedstrijd zou winnen. Nog een twee minuten later blunderde de KDO-verdediging en kreeg Kevin Duthler vrij baan richting het doel. Koelbloedig schoof hij de 2-0 voor ESTO in het net. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar de werkelijkheid werd anders.

Nauwelijks bekomen van deze onverwachte voorsprong was de stand weer gelijkgetrokken met twee prima doelpunten van KDO. Daarna werd het met nog een kwartiertje op de klok spannend. Een belangrijke rol was er voor de beide goede grensrechters en werden buitenspeldoelpunten terecht niet op het scorebord gezet. Voor beide ploegen en de supporters langs de lijn was het laatste fluitsignaal bevrijdend en de 2-2 eindstand een feit.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij GDA in Den Haag. De wedstrijd begint om 14.00 uur.