TAC ’90 met hulp langs RVC

Eindelijk mocht ook RVC de competitie hervatten na de winterstop. De vorige twee wedstrijden werden afgelast en met oefenwedstrijden moest RVC fit zien te worden om de strijd tegen de onderste plekken weer aan te gaan. Belangrijke schakel Rens Mathot is naar het buitenland voor werk, hij zal voorlopig niet beschikbaar zijn.

Het werd snel duidelijk dat RVC een lastige wedstrijd voor de kiezen zou krijgen. Al in de kleedkamer kwam de flamboyante scheidsrechter R. Parmessar melden dat er geen scheidsrechters controle aanwezig zou zijn en hij dus vrij spel kreeg. Het resulteerde in een wanvertoning om tegenstander TAC aan de overwinning te helpen. RVC hield prima stand en kreeg zelfs een grote kans om de voorsprong. Spits Sam Haarmans schoot goed in, raakte de paal en in de rebound kon hij niet snel genoeg inschieten waardoor TAC kon redden. RVC leek met een nette 0-0 de rust in te gaan tegen de uitgesproken koploper, maar toen greeg de heer Parmessar hardhandig in. Hij gaf TAC een penalty, wegens hands. Normaal moet de bal daarvoor tegen de hand aankomen, maar vandaag niet. De TAC middenvelder nam graag gebruik van dit cadeautje.

Na de rust probeerde RVC het wel, had het moeite met de snelle aanvallers, maar leek het toch kans te maken om terug te komen. Totdat Parmessar uit het niets de rode kaart trok voor RVC verdediger Arnold Oudijk, waar geel mogelijk op zijn plaats was. RVC moest door met tien man, waardoor het wel erg lastig werd. Toch wist Frank Stolwijk twee keer te scoren en zo de score nog naar 2-3 te brengen. RVC had toen alles gegeven en moest uiteindelijk toch buigen toen TAC de 2-4 en 2-5 binnen schoot. Een jammerlijke hervatting van de competitie voor de Reeuwijkers, waar er vandaag zeker meer in had gezeten.

Door: Mari Blanken