ESTO knokt zich naar zwaarbevochten 3-2 zege

ESTO-Antibarbari was voor de neutrale toeschouwer een wedstrijd om de vingers van af te likken: een spannend scoreverloop, een bloedstollende slotfase, veel kaarten en twee gemiste strafschoppen die de wedstrijd een heel andere wending hadden kunnen geven. En in dit alles knokte ESTO zich naar een 3-2 zege.

ESTO kende een droomstart. Binnen de minuut verscheen de 1-0 al op het scorebord door Jesper den Besten. Een droomstart die je alleen maar kan wensen tegen een pittige tegenstander. De Rotterdamse studentenploeg was nog nauwelijks bekomen van de heel vroege 1-0 of het kreeg al de volgende draai om de oren. Daan Boerboom was naar voren meegekomen. In het Rotterdamse strafschopgebied kreeg de ESTO-verdediger de bal voor z’n voeten en bedacht zich geen moment om vervolgens verwoestend uit te halen: 2-0.

Antibarbari herstelde zich en nam naarmate de 1e helft vorderde steeds meer het heft in handen. ESTO kwam onder druk en moest toch de voorsprong uit handen geven: 2-2. Op slag van rust na een hoekschop viel nog onverwacht de 3-2 binnen voor ESTO. Doelman Noud Veldman van Antibarbari werkte zelf via de paal de bal over de eigen doellijn.

In de 2e helft was een offensief Antibarbari te verwachten. De Rotterdammers kwamen ook en hoewel het verdedigend af en toe kraakte bij ESTO hield het toch stand. Nadat Jesper den Besten in het strafschopgebied onderuit werd geschoffeld, kreeg ESTO de kans uit een strafschop de voorsprong te vergroten. Wouter-Jan Bos miste van elfmeter echter die unieke gelegenheid. Intussen draaide Antibarbari ESTO nog meer de duimschroeven aan, maar ESTO beet zich vast in de 3-2 voorsprong, waarbij doelman Donny Veenis zich ook nog onderscheidde met een paar cruciale ingrepen. Diep in blessuretijd leek het toch nog fout af te lopen, toen scheidsrechter Nourabit tot ontsteltenis van ESTO, na een handsgeval van Robin Groenendijk waar hij ook nog rood voor incasseerde, de bal op de strafschopstip legde. Heel ESTO hield de adem in. Maar ook aan de Rotterdammers was de elfmeter niet besteed en kwam ESTO met de schrik vrij. De eerste drie punten voor ESTO zijn binnen en daarmee maakt de ploeg een goede start in de competitie. Volgende week is er een uitwedstrijd in Delft tegen Wippolder. Om 14.00 uur wordt afgetrapt.