ESTO niet opgewassen tegen Olympia

De Goudse ploeg pakte thuis met 4-1 een verdiende overwinning in de bekercompetitie. Opnieuw stond ESTO tegenover een 1e klasser. Nu op zondag en tegen een ploeg die meer in huis had dan de zaterdag 1e klasser vorige week. Deze bekerwedstrijden zijn een mooie opmaat naar de gewone competitie die volgende week zondag begint. Trainer Andy Biekman kon volop de kracht van zijn ploeg testen en mag per saldo niet ontevreden zijn met deze voorbereidingen.

In de eerste helft kwam ESTO na twintig minuten op voorsprong. Jesper den Besten prikte van rechts de bal keurig over de rood-zwart gestreepte Gouwenaars richting de vrijstaande Jordy Romijn die vervolgens de 1-0 voorsprong aantekende. Vrijwel direct na de aftrap liep de Goudseploeg de gelijkmaker binnen en pakte vervolgens het initiatief. Esto kreeg in de eerste helft meerdere prima kansen om te scoren. Olympia domineerde echter. Met hulp van de lat en de paal en goed keeperswerk hield ESTO de stand gelijk tot de 48 minuut. Toen vloog de 2-1 voor Olympia binnen. In de rust bleven de ploegen in het zonnetje op het veld en daaruit bleek al dat de tweede helft een zomerzondagmiddagwedstrijd zou worden. Zeker toen na 11 minuten ESTO nummer drie kon incasseren leek de pot gespeeld. Toch herpakte ESTO zich en creëerde met prima voetbal nog een aantal goede kansen. Twee minuten voor tijd rondde Olympia een mooie aanval af met een doelpunt voor de eindstand van 4-1. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse studenten voetbalvereniging Antibarbari. De wedstrijd begint om 14.00 uur.