Geslaagd Rabobank/Versluys Groep Beachvolleybaltoernooi

Afgelopen weekend werd voor de zesde keer het Rabobank/Versluys Groep Beachvolleybaltoernooi georganiseerd, en het werd onverwacht een bijzondere editie. De woensdagavond voorafgaand aan het toernooi werd duidelijk dat de weersvoorspellingen voor het weekend echt héél slecht waren met vooral erg veel regenval, waardoor spelen op het Raadhuisplein wegens een gebrek aan afwatering geen optie was.




Gelukkig heeft Beach Sport Bodegraven sinds dit jaar een eigen terrein aan de Groene Zoom en al snel was duidelijk dat daarheen verhuizen een goede oplossing zou zijn. Er was echter één uitdaging: de zandlaag was nog te dun om deze grote hoeveelheid mensen te kunnen laten spelen. En dan komt het moment dat je echt blij bent met je sponsoren: één enkel belletje naar de Versluys Groep op woensdagavond en het was geregeld: er kwamen drie vrachtwagens extra zand voor Beach Sport Bodegraven.

Na donderdag en vrijdag veel regelen vanwege de verhuizing van het toernooi en de daarvoor benodige aanpassingen kon het vrijdagmiddag om 16u beginnen met een beachvolleybalclinic voor basisschoolkinderen. Helaas was er (mogelijk door de verhuizing) slechts een klein aantal kinderen wat deelnam aan de clinic. Dat hield trainer Paul v.d. Ven echter niet tegen om er een leuke middag van te maken. En ook een flinke groep vrijwilligers werd door hem aan het werk gezet om zo de fijne kneepjes van het beachvolleybal te leren.

De vrijdagavond was zoals gebruikelijk gereserveerd voor het toernooi voor bedrijven-, familie- en vriendenteams. 13 teams verdeeld over een beginners- en gevorderdenpoule speelden een avondlang gezellige en spannende wedstrijden. Voetbalvereniging Bodegraven was zo vriendelijk om hun kantine de hele avond te openen, waardoor er ook nog een drankje genuttigd kon worden. De uiteindelijke winnaars van de beginnerspoule was team MLOUD 2. Bij de gevorderden won team Shirt uit en zwaaien.

Kort na afloop van het toernooi begon het te regenen, en dat is het de hele nacht blijven doen. Maar gelukkig werd het de volgende ochtend weer droog, net op tijd voor het begin van het Ouder/Kindtoernooi. Acht teams bestaande uit één jeugdlid en één ouder(e) hebben ’s ochtends een toernooi afgewerkt waarbij hard gestreden werd om de felbegeerde beker. Uiteindelijk werd de finale gewonnen door team Roos & Co.

Hierna werd het 4×4 toernooi gespeeld voor jeugd van 12 t/m 18 jaar. Bij de 12 tot 15 jarigen was team Bende van Ellende het sterkste. Bij de 15 t/m 18 jarigen was team Speelt tegen veld 1 op veld 2 de winnaar.

De zaterdagmiddag begon met een toernooi voor damesteams. Negen duo’s hadden zich ingeschreven, en er werd fanatiek gespeeld voor een plek in de winnaarspoule. Maaik en Yv werden uiteindelijk ongeslagen kampioen van het toernooi!

Het laatste toernooi op zaterdagmiddag was het twee-tegen-twee toernooi voor herenteams. Veel teams waren erg gebrand op de overwinning en hadden zich al goed voorbereid door voorafgaand aan het toernooi te trainen bij Beach Sport Bodegraven. Team ‘Biercelona’, bestaand uit twee jeugdspelers die eerder ’s ochtends al bij het jeugdtoernooi gewonnen hadden, wist opzien te baren door zichzelf en het publiek te verrassen met een plek in de finalepoule, die verder bestond uit teams Bob & Chris en Baas & de Rijter. Uiteindelijk werd Baas & De Rijter, net als een aantal voorgaande edities, winnaar van het toernooi.

Al met al was het een geslaagd toernooi zo, ondanks en misschien ook wel een beetje dankzij alle uitdagingen en veranderingen. We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers en zeker ook onze sponsoren en Beach Sport Bodegraven erg dankbaar voor hun ondersteuning en inzet. Zonder hun was dit toernooi met alle aanpassingen die nodig waren nooit mogelijk geweest.

De komende periode zullen op de website van het beachtoernooi (https://beach.vsts.nl) en op de Facebook pagina van VSTS (https://facebook.com/VSTS.Volleybal) foto’s en videos van het evenement geplaatst worden.

Hoofdfoto: Photography by Anouk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank