Heren BZ&PC zetten reuzenstap richting kampioenschap

De waterpoloheren van BZ&PC hebben afgelopen zaterdag een grote stap gezet in de race om de titel. In een weekend waarin alle BZ-teams wisten te winnen, versloegen de Bodegraafse waterpoloheren concurrent JAWS met duidelijke cijfers 10-3.




Hoewel de wedstrijd tot de vierde periode weinig doelpunten bracht, was een vol zwembad de Kuil getuige van een spannende wedstrijd. BZ&PC bracht aanvallend weinig activiteit en speelde in verdedigend wat onrustig. Rick Sandifort die net terug was van een blessure kon met een leek balletje de Bodegravers op voorsprong zetten. BZ&PC wist daarna tot 3-0 uit te lopen.

In de derde periode kwam JAWS uit drie ondertal situaties ineens op 3-3 en was de spanning weer helemaal terug. Het doelpunt van Rob Peek (4-3) was het startsignaal van een mooi einde. Voor de ploeg uit Amsterdam was de pijp leeg en in uitgespeelde aanvallen liepen de Bodegravers uit naar een 10-3 overwinning. Met 13 punten voorsprong kan het eigenlijk niet meer mis gaan voor de Heren.

Herman van Tongerloo was een blije trainer na afloop: ‘’Een mooie wedstrijd voor het publiek. We speelden niet op de toppen van ons kunnen, maar met al die blessures en afwezigen van de laatste weken stond samen winnen voorop. De drie zeer belangrijke punten zijn nu binnen, maar we zijn er nog niet. Op naar De Watervlo’’

Komend weekend heeft Heren 1 opnieuw een weekend vrij. Op 9 maart speelt de ploeg in De Meern bij De Watervlo (19:30 uur), mocht het die wedstrijd winnen, kan het op 16 maart kampioen worden thuis tegen De Linge (19:30 uur).

Foto: Beeldboot | Gert-Jan Kooij

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank