Mooie start kartseizoen voor Tristan Kroone

In februari behaalde Tristan Kroone al een 2e plaats bij de seizoensopening op het circuit van Strijen. Dit gaf veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. De 14 jarige kartcoureur uit Bodegraven stond al een paar maanden in de startblokken om weer eens aan een grote wedstrijd deel te gaan nemen. Corona gooide roet in het eten maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zover.

Ronde 1 van het Benelux kampioenschap op het circuit van Mariembourg in België. In Tristan zijn klasse, de Junioren, stonden bijna 60 rijders aan de start. Op vrijdag was de kwalificatie waar Tristan de 9e tijd reed. Dit betekende dat hij op zaterdag bij alle 3 de series van de 3e startrij mocht vertrekken. Tristan liet zich constant van voren zien en helaas door een uitval in de 3e manche verloor  Tristan kostbare punten. Hierdoor startte Tristan in de A-finale vanaf de 19e startpositie I.p.v. de 5e. De start in de finale verliep heel goed. Één voor één haalde hij de rijders voor hem in om uiteindelijk als 5e te finishen. Gedurende de racedagen waren de weersomstandigheden verre van ideaal. Ondanks dat wist Tristan zich steeds weer goed aan te passen en liet dan ook zien uit het juiste racehout gesneden te zijn.

In verband met de Corona is het nog niet helemaal duidelijk hoe het seizoen er verder uit zal gaan zien. Doel is om naast het Benelux kampioenschap ook deel te gaan nemen aan het Nederlands kampioenschap. Dit zal ook mede afhankelijk zijn van het beschikbare sponsorbudget.

Meer informatie over Tristan zijn kart-activiteiten is te vinden op zijn Facebookpagina: https://m.facebook.com/profile.php?id=767752289999531&ref=content_filter