Rohda’76 verspeelt voorsprong en verliest

De kans op deelname aan de nacompetitie was al niet groot, maar na het 2-1 verlies uit bij Linschoten kan Rohda’76 een verlenging van het seizoen helemaal wel vergeten.

In de eerste helft toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij en kreeg ook enkele mogelijkheden, onder andere via Steven Holthuijsen, maar het overwicht leverde voor rust geen doelpunten op.

De openingstreffer viel tien minuten in de tweede helft en kwam op naam van Jeroen Schouten. De aanvaller rondde een voorzet van Holthuijsen bekwaam af: 0-1.

Vervolgens deed Linschoten er een schepje bovenop. Daar had Rohda’76 geen passend antwoord op. Na krap een half uur leverde de extra inzet de gelijkmaker op: 1-1. En met nog een klein kwartier op de klok was Rohda’76-doelman Luc Spannemaker opnieuw kansloos: 2-1.

Na die achterstand zocht Rohda’76 de aanval, maar doelrijpe mogelijkheden leverde het offensief niet op. ,,Aan de bal waren wij beter, maar dwongen te weinig kansen af. Linschoten was zeer direct en effectief, dus dat hebben wij niet goed gedaan met elkaar,’’ vatte trainer Arjen Linstra het wedstrijdverloop samen.

Door de nederlaag is Rohda’76 gezakt naar de zevende plaats. Komende zaterdag 29 april komt WDS naar Bodegraven. De Driebruggenaren hebben de punten nog hard nodig om degradatie naar de vijfde klas te voorkomen.

Foto-onderschrift: Daniël Poot ontdoet zich van zijn tegenstander. Foto Don van der Meer