RVC ’33 – ESTO een enerverend potje voetbal.

Na afloop van de gemeentelijke derby waren velen het daar wel over eens. Het was een intense strijd met een paar fraaie doelpunten. ESTO voetbalde beter maar RVC ‘33 was niet van plan met lege handen in het Dorp achter te blijven. Dat is ze uiteindelijk gelukt. Het bleef met 3-3 onbeslist.

Al in de 9e minuut mochten de dorpers hun handjes dichtknijpen toen Pim de Visser vanaf de rechter flank de doelpaal zijn inzet zag keren. Nog geen drie minuten later vond hij wel het net met prachtig schot in de verre rechter bovenhoek. Met veerkracht en strijd lukte het RVC om in de 16e minuut langszij te komen. Een voorzet van Job Gabriëls zwaaide af richting ESTOdoel en Joey Anker zag verrast de bal hoog over hem heen achterin het doel verdwijnen. Vrijwel onmiddellijk daarna kwam ESTO weer op voorsprong toen Pim van Zoest na een uitstekende aanval binnen knalde voor de verdiende 2-1 voorsprong.

Het veld werd door de aanhoudende regen steeds zwaarder bespeelbaar. Dat bleek een kolfje naar de hand van de blauwhemden. ESTO bleef veel aan de bal en wilde zoveel mogelijk alle situaties voetballend oplossen. Bij de eigen achterlijn werd de bal in de 28e minuut door de tegenstander veroverd en door Daan Zantinge binnengeschoten voor de 2-2 ruststand.

Inmiddels was het opgehouden met regenen en werd het veld voor de tweede helft beter bespeelbaar. ESTO zette met goed voetbal RVC onder druk die alle zeilen moesten bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Pim de visser werd zichtbaar onreglementair in het strafschopgebied door de keeper onderuit gehaald. De scheidsrechter zag het anders en liet doorspelen. Tegen de verhouding in lukte het Mark Sluijs in de 70e minuut met een prachtig schot zijn ploeg op 3-2 voorsprong te zetten. Enkele minuten later kwam ESTO weer langszij dankzij een fraaie kopbal van Coen de Groot.

Met de stand van 3-3 was de wedstrijd nog niet gespeeld. Blessures bij voorhoedespelers van ESTO maakten het niet makkelijker. RVC rook daardoor ook zijn kansen en trokken de strijd nog eens stevig aan, ook gingen zij beter voetballen. Het bleef 3-3 en de puntendeling bracht beide ploegen geen vooruitgang op de ranglijst. ESTO moest weer een plaatsje inleveren en RVC komt niet uit zijn benarde positie. Volgende week komt DoCos naar de Kievitsheuvel, de wedstrijd begint om 14.30.