Rohda’76 verspeelt winst in extra tijd

Na 90 minuten koesterde Rohda’76 bij koploper WDS een 0-1 voorsprong. De scheidsrechter voegde (terecht) zeven minuten extra speeltijd toe. Net iets te lang voor Rohda’76, want de Driebruggenaren kwamen in de zesde minuut van de blessuretijd alsnog langszij: 1-1.

Op sportpark Wierickeweide moest Rohda’76 het stellen zonder spits Ringo van de Berg. In zijn plaats stond Rick Kattenberg in de punt van de aanval geposteerd. De eerste helft hadden de Bodegravers een licht overwicht en creëerden ook enkele kansen. Steven Holthuijsen, Tim van der Werf en Jeroen van de Zanden waren het dichtst bij de openingstreffer. Aan de andere kant behoedde Jeroen Kok zijn ploeg voor een achterstand door van dichtbij een schot van Ivo Lemkes onschadelijk te maken.

Vijf minuten voor tijd braken de blauwhemden de score open. Kattenberg reageerde alert op een slappe terugspeelbal, 0-1. Helaas voor de Bodegravers moesten zij in de toegevoegde tijd alsnog de gelijkmaker incasseren: 1-1. ,,Ik vond ons iets beter spelen dan WDS en had stiekem die drie punten mee naar huis willen nemen’’, verklaarde coach Willem van Vegten na afloop.

Komende zaterdag 20 oktober speelt Rohda’76 weer uit. Dan is het Woerdense VEP gastheer voor de Bodegravers. De week erop – zaterdag 27 oktober – ontvangt Rohda’76 het Polsbroekse SPV’81 dat verrassend met 4-1 van Bodegraven won.