Wedstrijdverslag VSTS dames 1 tegen VCV

Op zaterdag 13 oktober speelden de dames van VSTS voor eigen publiek tegen het uit Veenendaal afkomstige VCV. De startopstelling bij VSTS bestond uit passer-lopers Donna Sluijs en Yvonne Vink, middenspelers Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun, diagonaal Elvira Duiven en spelverdeelster Dana de Jong.

De eerste set begonnen beide teams wisselvallig. Het spel kenmerkte zich aan beide zijden door een hoge foutenlast. Waar de teams tot een stand van 9-9 nog gelijk opgingen, wist VCV vervolgens een gat te slaan van 5 punten. Deze voorsprong gaf VCV niet meer uit handen waardoor de eerste set met 19-25 naar VCV ging.

Ook de tweede set leek VSTS zwak te starten. Bij een stand van 3-6 keek VSTS al tegen een kleine achterstand aan. Dankzij een sterke service serie van 8 punten wist Jacky de Graaf, die inmiddels binnen de lijnen was gekomen, haar stempel op de set te drukken en zij bracht VSTS zo op een comfortabele voorsprong in deze set. Het spel aan Bodegraafse zijde ging steeds beter lopen. Er was geen antwoord op de sterke service reeksen die volgden, onder andere van Van der Kruk en de ingekomen Judith Terpstra en ook aan het net was VSTS oppermachtig. Met 25-14 ging de setwinst naar VSTS.

De derde set gaf hetzelfde beeld als de tweede. Met dominant spel en een goede servicedruk was het VSTS die de dienst uitmaakte. Aan het net zorgde Verleun voor een sterke blokkering waar VCV niet langs kon komen en de passing werd goed verzorgd door Krystel Termorshuizen en libero Lisanne Zwaneveld, waardoor Terpstra de aanvalsters op maat kon bedienen. VSTS wist de setwinst met 25-19 zeker te stellen.

In de vierde set lukte het VSTS niet om het goede spel van de tweede en derde set voort te zetten. De opbouw haperde, waardoor VSTS moeilijk tot scoren kwam. In de eindfase van de set kwam VSTS er niet meer aan te pas en waren het de bezoekster die met 18-25 aan het langste eind trokken.

In de vijfde en beslissende set herstelde de thuisploeg zich weer. Met veel werklust en goed verdedigend werk, lukt het VSTS punt na punt binnen te halen. Na een goede service serie van Donna Sluijs leek het verzet van de Veenendaalse ploeg gebroken en stoomde VSTS door naar een 15-6 overwinning, waarmee ook de wedstrijdwinst werd veilig gesteld.

De eerstvolgende wedstrijd voor VSTS is over 3 weken op zaterdag 3 november, als – wederom in de Sporthoeve – om 12.30 uur wordt aangetreden tegen Vives uit IJsselsteijn.