RVC en ROAC gaan gelijk op in zware wedstrijd

Met nog twee wedstrijden voor de winterstop kwam ROAC als tegenstander het RVC moeilijk maken op Sportpark Kaagjesland. ROAC doet het prima in de competitie en stond trots op de derde plaats. RVC daarentegen bevind zich nog steeds in de onderste regionen.

De zware regenval en wind maakte het veld moeilijk bespeelbaar. Er was dan ook meer dan een keuring nodig om het veld goed te keuren voor de wedstrijd in Reeuwijk. Het maakte voetballen dan ook lastig, maar toch werd het een spannende wedstrijd. Een wedstrijd waarin RVC zelfs op voorsprong wist te komen toen Ralph Tol zijn voorzet op het hoofd van gelegenheid spits Rens Mathot zag komen. Hij kopte sterk in en bracht RVC op voorsprong. Niet veel later leek ROAC de gelijkmaker van dichtbij in te koppen, maar dit doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter. Het leek erop alsof ROAC alle pijlen gezet had op medewerking van de leidsman, aangezien zij deze ‘fout’ verbaal niet konden verdragen. De gehele wedstrijd en nog even daarna ging het over niets anders dan deze beslissing. Het bracht ROAC dan ook niet in een sterke positie om de stand opnieuw gelijk te trekken.

In de tweede helft, net toen de regen met bakken uit de hemel kwam, had Rens Mathot voor RVC de beste kans om de thuisploeg naar een veilig 2-0 te schieten, maar zijn inzet werd gered door de doelman. ROAC probeerde iets te forceren, maar dat wilde maar matig lukken. Toch wisten zij uiteindelijk op gelijke hoogte te komen. Een matige voorzet leek door doelman van der Meer makkelijk in de handen genomen te worden, maar de bal glipte uit zijn handschoenen, voor de voeten van de oplettende Dick Heemskerk, die even kon vergeten dat de scheidsrechter in de eerste helft het doelpunt van ROAC had afgekeurd en simpel binnen schoot. Het bleef uiteindelijk bij de 1-1, met voor beide ploegen dubbele gevoelens.