Belangrijke 2-0 winst ESTO

De overwinning was hard nodig voor het zelfvertrouwen. Zowel voor de ploeg als de trouwe ESTO-supporters die de harde koude wind met korte felle buien trotseerden langs de lijn. Tegenstander DOSR moest al vroeg in de wedstrijd een doelpunt incasseren. Tegen de stevige wind in kwam ESTO in de vierde minuut tot de eerste aanval. Te laat ingrijpen van een DOSR verdediger leverende een vrije trap op aan de rechter vleugel. De voorzet viel uiteindelijk uit de lucht pardoes voor de voeten van Wouter-Jan Bos. Hij twijfelde geen moment, nam de bal op de slof en zette het verbouwereerde DOSR op 1-0 achterstand.

Daarna ontspon zich een fel duel waarin beide ploegen voor de volle 100% inzet leverden. Dat resulteerde in een hoog tempo waarbij het nauwelijks mogelijk was met enige rust een combinatie op te bouwen. Het lukte DOSR dan ook niet om het windvoordeel uit te buiten. Met ouderwets opruimvoetbal hield de ESTOverdediging stand. Veel strijd werd geleverd op het middenveld waar de teruggekeerde Job van Welie voor de thuisploeg een belangrijke rol speelde. Kwa voetbal en kansen waren de ploegen in evenwicht. Bij de grootse kans op een gelijkmaker was de lat van het doel van de uitstekend kepende Joey Anker genadig. Het bleef 1-0 tot de rust en DOSR zette daarna nog een tandje energie bij om langszij te komen. Daardoor werden de ruimtes klein en was er veel balverlies in de duels die soms op het randje van toelaatbaar waren. Veelvuldig hanteerde de jonge en goede scheidsrechter de fluit en ook het geel kwam er zes keer aan te pas. Met een uitbraak leverde Wouter-Jan Bos in de 63e minuut zijn ploeg de 2-0 voorsprong en de overwinning. De deur ging bij ESTO achterin op slot en DOSR bleef beducht op een counter dus schoof niet te ver op. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Foreholte in Voorhout.

De laatste wedstrijd voor de winterstop begint om 14.00 uur.