RVC laat zich verrassen door Altior

Opnieuw was het zoeken naar een waardig basis elftal voor RVC’33. Achterin kon de afwezigheid van Bjorn Verbeij (schorsing) opgevangen worden door Zanzibar Booy, die terugkwam van een schorsing. Ook was er opnieuw een debutant bij RVC die in de basis begon, namelijk Stojan Cekic. Hij trainde al een aantal weken met de Reeuwijkers mee, maar was in de wedstrijd tegen Altior voor het eerst speelgerechtigd.

Het was al snel duidelijk dat het een andere wedstrijd dan de vorige zou worden. Tegenstander Altior zakte in en liet RVC het spel maken. De voorgaande wedstrijden had RVC nog niet zoveel ruimte gehad. Het had dan ook gemakkelijk uitgespeeld kunnen worden door de gasten in Langeraar, maar RVC verzuimde om er veel mee te doen.

Onrustig voetbal werd afgewisseld met veel balverlies. Hierdoor bleef de wedstrijd in evenwicht en moest ook RVC regelmatig er alles aan doen om de nul te houden. Toch kwam de Reeuwijkse ploeg op voorsprong, net op het moment dat het niet verwacht werd. Ralph Tol jaagde goed door op een bal die weggewerkt leek te worden door Altior, maar de verdediger verslikte zich en Tol was er als de kippen bij en scoorde. Er leek na de 0-1 niets aan de hand voor RVC en ging met het gevoel dat hier drie punten gehaald moeten worden de rust in.

Alle goede bedoelingen werden alleen in de tweede helft direct overboord gegooid. Altior zette een aantal minuten na rust flink aan en RVC ging daaropvolgend twee keer fataal de fout in. Zo wist de thuisploeg binnen vijf minuten alles recht te zetten en kwam het, mede door een prachtig uithaal in de kruising, plots op een 2-1 voorsprong. Altior liet zich daarna weer zakken en RVC moest de spaarzame gaten vinden om door te breken.

Het lukte maar 2 keer, een keer waardoor Rens Mathot wel voor de 2-2 kon zorgen. Die gelijkmaker werd daarna door Altior direct goed gemaakt en zij kwamen op 3-2. De tweede keer dat RVC doorbrak ging Ralph Tol alleen op het doel af, maar hij werd vakkundig van achter neer gehaald. Het resulteerde in een rode kaart, maar de vrije trap kon door Daan Zantinge niet verzilverd worden. Op wat kleine kansen na had RVC weinig aanspraak op een gelijkspel en daardoor bleef het ook bij 3-2 voor Altior.