Een echte derby tussen Vriendenschaar 1 – Reeuwijk 1

De laatste speelzaterdag voor het veld stond in het teken van de derby tussen Vriendenschaar 1 en Reeuwijk 1. De wedstrijd startte met een snelle 0-3 achterstand voor de Bodegravers.

Twee erg goede heren van Reeuwijk bleken na een aantal iets mindere wedstrijden toch weer op dreef. Maar ook de ploeg van De Knikker Keukens bleef knokken, en zo kwam het na een 2-4 en 4-6 achterstand nog in de eerste helft tot een stand van 7-7.

De wedstrijd ging de rust in met een 10-11 achterstand voor de thuisspelende ploeg, maar deze kwam na rust gauw weer op een voorsprong van 13-11 door twee mooie goals van Jack Bunnik. Vanaf de 7-7 is de wedstrijd immer spannend geweest en vielen de goals over en weer, zodat het verschil tussen beide ploegen nooit groter is geweest dan twee doelpunten.

Beide ploegen lieten veel strijd zien. Bij Vriendenschaar 1 hebben voornamelijk de dames erg goed gespeeld. Zo scoorden speelsters Rianne Kwakernaak en Eva Hoogendoorn al beiden vier doelpunten. Na een zeer spannende slotfase won Reeuwijk met 19-20.

Misschien was één punt voor beide teams meer terecht geweest. Het publiek zal het er in ieder geval unaniem over eens zijn: dit was een mooie wedstrijd om te zien, een echte derby. Nu een week rust en dan op naar een nieuwe competitie in de zaal.