Sportpark Kaagjesland opnieuw onneembare vestiging

Met de 4-1 nederlaag tegen RKDEO van vorige week nog in de maag was het voor RVC ’33 weer tijd voor een thuis wedstrijd. De tegenstander was een bekende van Sportpark Kaagjesland, namelijk Teylingen. De bezoekers strijden tegen de degradatie plekken, terwijl RVC er nog alles aan doet om in ieder geval de tweede plaats veilig te stellen. In tegenstelling tot vorige week was de selectie van de Reeuwijkers zo goed als compleet.

Op deze mooie zomerdag kregen de bezoekers al snel de eerste 100% kans. De bal werd netjes voor gegeven, maar de inkomende Teylingen speler raakte de bal volledig verkeerd en zag zijn inzet naast gaan. Het was een waarschuwing waar RVC goed mee om wist te gaan, want al snel na deze kans wist Wouter Sluijs raak te schieten. Linksback Dirk-Jan Blanken wist de bal achter de verdediging op Sluijs te spelen die op zijn beurt hard inschoot. De Teylingen keeper raakte de bal aan, waardoor de laatste verdediger nog leek te kunnen wegwerken maar hij kwam niet verder dan de bal in het dak van het doel te schieten. De wedstrijd ging na de voorsprong voor de thuisploeg gelijk op, waar het misschien door de hitte niet de beste wedstrijd was. Toch wist Teylingen voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Een vrijetrap vanaf de zijkant van het veld werd mooi aangesneden en strak binnen gekopt vlak voor het RVC doel, onhoudbaar. De resterende minuten speelde zich vooral af op het middenveld. Waar beide ploegen vaak de lange bal speelde, was de concurrentie voor de afvallende bal in het midden een constante strijd.

In de rust werd er aangegeven om geduld te hebben, alles achterin dicht houden en wachten op de kansen die gaan komen. De kansen kwamen er wel, maar voor beide ploegen. RVC wist een aantal keer erg dichtbij te komen, maar schoten van Erik van Zoest en Frank Stolwijk gingen net voorlangs en konden ook in de rebound net niet afgerond worden. Zo’n 20 minuten voor het einde kwam Daan Zantinge voor Romano Giorgini in het veld. De eerste bal die Zantinge daarna voor zijn voeten kreeg wist hij direct snoeihard af te vuren en doordat zijn uithaal onderweg nog werd geraakt was de Teylingen keeper kansloos. Opnieuw stond RVC op voorsprong op eigen bodem, waar sinds november 2015 al niet meer verloren werd in competitieverband. Teylingen ging aanvallender spelen, maar wist pas in de laatste minuut zijn grootste kans te creëren. Ongelukkig verdedigen leek RVC de kop te gaan kosten, maar zowel de grensrechter als de scheidsrechter zagen buitenspel in de situatie, waardoor het doelpunt van Teylingen werd afgekeurd. RVC kroop door het oog van de naald en Teylingen had niet voor het eerst dit seizoen veel pech. Door de overwinning houd RVC ferm stand op de tweede plaats en groeit Sportpark Kaagjesland nog een beetje verder uit als onneembare vestiging voor de tegenstanders van RVC ’33.