Stijgende lijn helpt RVC niet aan punten

Na het debuut in de eerste klasse (0-5 nederlaag tegen VOC), mocht RVC aantreden tegen Hoogland. Hoogland degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse en werd vooraf als een van de titelkandidaten gezien. RVC moest het doen zonder Aartjan van Dijk, hij ontving vorige wedstrijd een rode kaart en daarbij een wedstrijd schorsing. Bjorn Verbeij was niet inzetbaar vanwege een blessure.

De wedstrijd startte moeizaam voor RVC. De bal werd door Hoogland snel rondgespeeld en het leek erop alsof RVC het maar moeilijk bij kon benen. Na wat simpele omzettingen kon RVC beter in de wedstrijd komen en wat meer mee voetballen. Toch waren de eerste kansen voor de thuisploeg, maar met wat geluk en snelle reacties bleef RVC op de been. In de omschakeling leek RVC ook aan kansen toe te gaan komen, maar de passes richting de aanvallers kwam te vaak niet aan, waardoor het gevaar van RVC beperkt bleef in de eerste helft. Beide clubs wisten dan ook in de eerste helft niet te scoren, waardoor er met 0-0 gerust werd.

Hoogland kwam veruit het beste uit de kleedkamer. Binnen 3 minuten was het dan ook raak voor de thuisploeg. Een voorzet werd knap terug voor het doel gekopt, waar drie man van Hoogland klaar stond om in te schieten. Deze kans lieten de ex-hoofdklassers niet liggen. RVC moest net als vorige week in de tegenaanval. Hierdoor werd Hoogland wel wat naar achteren gedrukt, waardoor het erg druk werd op deze helft en RVC er ook maar moeilijk doorheen kon komen. Doordat RVC wat meer risico nam bleef Hoogland in de tegenaanval gevaarlijk, maar zij wisten hier niet voldoende gebruik van te maken om de wedstrijd in het slot te gooien. Wouter Sluijs en Frank Stolwijk waren voor RVC het dichtst bij de gelijkmaker, maar het zat hen niet mee. Hierdoor weten de Reeuwijkers ook in de tweede wedstrijd geen punt te pakken en blijft het daarop wachten.