TAC’90 maatje te groot voor RVC

Na de nodige overwinning van RVC tegen KDO moest het op bezoek bij de koploper TAC’90 in Den Haag. RVC was van te voren duidelijk gewaarschuwd, TAC had namelijk meerdere wedstrijden met ruimte cijfers weten te winnen.

De Reeuwijkers moesten met wat aanpassingen de koploper bestrijden. Rens Mathot was geschorst en doordat Romano Giorgini niet getraind had, mocht ook hij zijn goede vorige wedstrijd niet vervolgen in de basis. De uitploeg, spelend in het zwarte uit tenue wist in de beginfase goed stand te houden.

Ondanks de bewegelijkheid van de tegenstander wisten zij zelf ook wat kansen te creëeren. Het lukte RVC zelfs om op voorsprong te komen. Volgens de scheidsrechter stond Stojan Cekic geen buitenspel en hij wist, na het uitspelen van de doelman, de bal in het lege doel te schieten.

Het werd na de openingstreffer zwaarder voor RVC. TAC kwam beter in de wedstrijd en de Reeuwijkers hadden onvoldoende antwoord op de vaardige aanvoerder van TAC. Voor rust moest RVC dan ook nog twee keer de bal uit het doel halen.

Een daarvan werd door centrale verdediger Aartjan van Dijk ongelukkig in eigen doel gewerkt. Ondanks de sterke beginfase ging RVC dus met een achterstand rusten.

In de tweede helft wisten de Hagenaars nog eens een extra versnelling te vinden. Scheidsrechter de Bruin zag overtredingen over het hoofd en zo wist TAC simpel de score uit te breiden maar 4-1.

De gasten wisten via een penalty, getrapt door Robin Stolwijk, nog wel enigzins iets terug te doen, maar TAC wist ook met 10 man (na de rode kaart bij de penalty) nog maar eens te scoren. Het bracht de eindstand op 5-2, wat gezien de individuele kwaliteit terecht was.