Tristan Kroone pakt prachtige overwinning op kampioenschap

Op het circuit van Genk in België pakte Tristan Kroone tijdens de laatste ronde van het GK4 kampioenschap in de 3e en laatste manche de overwinning.




Na een moeizame kwalificatie, P5, finishte de 11-jarige kartcoureur uit Bodegraven bij de 1e 2 manches nog als 3e. De afsluitende 3e manche was tot 3 ronden voor het eind bijzonder spannend. 6 rijders, waaronder Tristan, waren voortdurend stuivertje aan het wisselen. Na een aantal super strakke inhaalacties pakte Tristan de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Voor het dagklassement waren deze resultaten goed voor P2.

Het kampioenschap was niet meer haalbaar door het missen van de race in Spa-Francorchamps i.v.m. deelname aan het WK in Le Mans. De 2e plaats was dan ook het hoogst haalbare en deze heeft Tristan dan ook veilig weten te stellen.

Het was een bijzonder succesvol seizoen. In 22 wedstrijden heeft Tristan 11 podiumplaatsen weten te behalen. Een 3e plaats bij het Nederlands kampioenschap, 3e plaats Zuid-Hollands kampioenschap, 2e plaats GK4 kampioenschap, 7e plaats Benelux kampioenschap en een 2e plaats bij het clubkampioenschap van Strijen laten zien dat hij dit seizoen veel progressie heeft geboekt.

Komend seizoen zal Tristan gezien zijn leeftijd de overstap moeten maken van de Mini-Junioren naar de Junioren-klasse. Om dit mogelijk te kunnen maken is hij op zoek naar sponsoren.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via zijn Facebookpagina https://m.facebook.com/tristankroone

Tristan Kroone wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Stirlings Oil Nederland, SP Tools Europe, PDB Racing, Ringelberg Autoverhuur, Van Ettikhoven Grondverzet en transport, BG Tuning en Tristan’s club van 50.

Foto’s: Tristan in actie

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank