RVC doorbreekt slechte reeks

Met nog maar drie verzamelde punten stond RVC, samen met GDA, onderaan in de competitie. De degradant uit de eerste klasse heeft het op een niveau lager lastig om zich te manifesteren. Tegenstander van zondag 11 november, KDO uit de Kwakel, deed het beter en wist al wat mooie overwinningen neer te zetten. Het zou dus opnieuw een zware pot worden voor RVC.




Middenvelder Frank Stolwijk speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Na lang blessureleed is hij weer gematigd speelklaar. Het bracht bij RVC het vertrouwen een beetje terug. Hoewel de openingsfase voor KDO was, waar zij de druk goed opvoerde, maar niet tot scoren wisten te komen.

De openingstreffer viel dan ook uit de lucht, omdat deze op naam van RVC kwam. Een lange bal van keeper Van der Meer viel op het hoofd van spits Ralph Tol, waarna Stojan Cekic alert was en alleen op de doelman af ging. Op het nippertje wist hij de bal te raken en RVC op 1-0 te zetten.

Niet veel later brak RVC opnieuw door en was het Rens Mathot die de bal in de verre hoek, achter de KDO doelman wist te krijgen. RVC nam het initiatief over en was zich ervan bewust dat deze keer wel de voorsprong over de streep getrokken moest worden.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen RVC ook uit de kleedkamer vandaag weer redelijk in de wedstrijd zat. Totdat Rens Mathot in snel tempo twee gele kaarten wist te verzamelen en naar de kant moest. Het werd nog een zwaar half uur, waarin iedere RVC’er tot het gaatje moest gaan, maar het wel als team stand hield.

Uiteraard kreeg KDO kansen, maar net zoals in de eerste helft kwamen zij niet tot scoren. De zeer belangrijke drie punten bleven dan ook in Reeuwijk, op Sportpark Kaagjesland.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank