Ukkietrainingen bij Rohda’76 blijven doorgaan

Iedere zaterdagochtend maken de ukkietrainers van Rohda’76 er voor de 4-, 5-, 6- en 7-jarigen een voetbalfeestje van op sportpark De Broekvelden. Want deze spelertjes in de dop kunnen zonder coronabeperkingen op het veld achter een bal aan huppelen.
,,Wat een mooi schot op doel,’’ complimenteert ukkie-trainer Ard Hoogendoorn een spelertje dat het net van het trainingsdoeltje laat bollen. Met assistentie van enkele meehelpvaders brengt hij de 6- en 7-jarigen de eerste voetbalbeginselen bij. Dat gaat in een gemoedelijke sfeer waarin de kinderen zich op hun gemak voelen. Een schouderklopje voor de een, een aai over de kuif voor de ander.

Een stukje verderop stimuleert trainer Jeroen Kok de ukkies van 4 en 5 jaar: ,,Goed zo, probeer de bal af te pakken,’’ enthousiasmeert hij de voetbaldreumesen.

Gratis

,,Kinderen kunnen bij ons meedoen en kijken of voetbal iets voor hen is,’’ legt Hoogendoorn uit. ,,Wij zijn hier iedere zaterdagochtend om tien uur. En voor de kosten hoeven ouders en kinderen het niet te laten, want de ukkietrainingen bieden we gratis aan.’’ Ouders kunnen hun kind bij de toegangspoort afzetten en om 11.00 uur weer ophalen.

Ouders die meer willen weten of hun kind willen aanmelden voor de ukkietrainingen, kunnen bellen met jeugdcoördinator Ard Hoogendoorn: 06-34949431 of een mail sturen naar jeugd@rohda76.nl.

Foto-onderschrift: Ard Hoogendoorn stimuleert een ukkie aan de bal. Foto Danny de VriesX