Verdiende 2-0 overwinning ESTO

De Goudse tegenstander ONA, die dit jaar 100 jaar bestaat, kwam kwa inzet en voetballend iets te kort ten opzichte van ESTO. Dat laatste was uiteindelijk doorslaggevend. Het was niet direct een wedstrijd om over naar huis te schrijven met slechts een half uurtje spanning na de 1-0 voorsprong voor ESTO. Oorzaak was ook de nadrukkelijk aanwezige en veel pratende scheidsrechter waardoor het spel soms onnodig lang stil lag. Vroeg in de eerste helft moest ESTO trainer Ramon Hageraats op zijn aangeven de dug-out verlaten en de wedstrijd verder volgen achter het leunhek dat ongeveer op de zijlijn van het veld staat.

Er waren maar weinig kansen voor beide ploegen. Op de spaarzame mogelijkheden voor een doelpunt stonden beide keepers steeds op de goede plaats. ONA maakte teveel fouten in de opbouw en ESTO liep vast op de stugge Goudse verdediging. De 0-0 stand in de rust paste wel in het spelbeeld.

Na de rust ging ONA richting haar eigen clubgebouw een tandje meer naar voren spelen. Het verdedigingscollectief van ESTO hield goed stand. Er vielen hierdoor wel gaten in het Goudse middenveld waarvan ESTO dankbaar gebruik maakte in snelle en verzorgde uitvallen. Toen Jesper den Besten in de 60e minuut zich in het Goudse strafschopgebied pingelde werd hij gevloerd en ging de bal op de stip.

Wouter-Jan Bos wist hier wel raad mee en zette ESTO op een verdiende 1-0 voorsprong. Furieus zocht ONA daarna de aanval richting de gelijkmaker en kwam er spanning in de wedstrijd. ESTO blokkeerde vrijwel iedere doelpoging. Lukte dat niet, dan was Joey Anker de betrouwbare sluitpost. De snelheid van Bodegraafse uitbraken, waarbij de balvaste spits Jordy Romijn altijd aanspeelbaar was, leverde in de 85e minuut de 2-0 voorsprong op. Een snel genomen inworp waarna een zuivere pass richting rand zestienmetergebied was de basis. Wouter-Jan kon vrij aanlopend met de binnenkant schoen hard en onhoudbaar de pot op slot gooien. De overwinning is heel belangrijk om te voorkomen dat de ploeg in de nacompetitie belandt. Volgende week speelt ESTO niet. De week daarna op 7 april is er een thuiswedstrijd tegen Foreholte, aanvang 14.00 uur.