VRIENDENSCHAAR 1 & 2 KAMPIOEN!

Vriendenschaar 2 won in het voorlaatste speelweekend voor wedstrijdkorfbal met 12-15 van concurrent IJsselvogels na een goede wedstrijd en werd daarmee op zaterdag 1 juni officieel al kampioen. Er werd alvast een feestje gevierd, maar het ‘grote feest’ zou hopelijk op zaterdag 8 juni volgen, wanneer er thuis werd gespeeld en wanneer Vriendenschaar 1 mogelijk ook het kampioenschap zou hebben binnengehaald.
Dat moest gebeuren tegen Reeuwijk 1, geheel geen onbekende. Vorig jaar werd tegen dezelfde ploeg, in buurtdorp Reeuwijk, met 12-22 gewonnen en werd Vriendenschaar 1 kampioen. De hoop was natuurlijk om nu ook weer vette winst te pakken. Of in ieder geval winst.

En zo geschiedde… Na een wat spannende, misschien ook nog een wat matte eerste helft en een ruststand van 7-5 werd er uiteindelijk toch weer met redelijk gemak gewonnen door de thuisploeg, maar absoluut niet zo ‘vet’ als vorig jaar: 13-9 stond er op het bord toen de scheidsrechter affloot, maar dat kon de Bodegravers toen eigenlijk nog weinig interesseren. Er was weer een kampioenschap te vieren!

Nu kon er écht gevierd worden: Vriendenschaar 2 en 1 sprongen elkaar in de armen onder luid geklap en gejuich van het publiek, dat weer zorgde voor de nodige sfeer en gezelligheid. Daarna was het tijd voor champagne, taart én het afscheid van coaches Jorrit de Grutter en Ron Koster. Zij vertrekken na – voor de één vijf, voor de ander twee – succesvolle jaren als trainers-coaches van Vriendenschaar 1 en zullen ongelofelijk gemist gaan worden.

Na een welverdiende zomervakantie gaan beiden aan de slag bij korfbalvereniging Tempo in Alphen, waar we hen alle succes en plezier toewensen. Vriendenschaar 2 start dan een nieuwe seizoen op met inmiddels bekende coach Frank van der Meer, door het kampioenschap nu dus weer in de tweede klasse. Vriendenschaar 1 treedt met nieuwe coach Gert Krook toe tot de overgangsklasse. Daar kan alvast naar worden uitgekeken, mét trots om alles dat weer bereikt is in het nu af te sluiten seizoen. Maar eerst dus: vakantie!

Foto’s: Fenne van den Hoogenband

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank