Vriendenschaar 1 boekt ruime overwinning in Zeeland

Na de kerstvakantie werden op zaterdag 11 januari de competitiewedstrijden weer hervat voor de Vriendenschaar-selectie. Zowel Vriendenschaar 1 als 2 moest zich melden in Oost-Souburg, Zeeland, om te spelen tegen de selectie van Atlas.

Vriendenschaar 1 startte zwak; pas na 10 minuten werd er voor het eerst door de Bodegravers gescoord. Daarna was in de eerste helft enkel nog een stijgende lijn te bemerken: de aanvallen waren verzorgd, de juiste kansen werden gepakt en er werd veel gescoord. Bij rust stond Vriendenschaar 1 met 13-6 voor.

Vlak na rust scoorde Atlas drie goals op rij en wist Vriendenschaar de korf juist weer moeilijker te vinden, maar ook hier werd al snel weer een stijgende lijn ingezet, zodat de scheidsrechter kon affluiten bij een stand van 16-25. Van de vijfentwintig goals scoorde speler Justin Kersseboom er maar liefst tien; in het andere vak werd voornamelijk gescoord over de dames Eva Hoogendoorn en Merel van Wensveen, waarvan laatstgenoemde voorlopig op de basisplek van Lineke Verploeg speelt.

Tegen de gebruikelijke volgorde in speelde Vriendenschaar 2 nog na de wedstrijd van 1. Dit bleek een vrij trage wedstrijd. Desondanks werden ook hier twee punten gepakt met een eindstand van 11-18. Komende zaterdag spelen beide teams uit, maar dan tegen een andere tegenstander: Vriendenschaar 2 tegen Nieuwerkerk, en Vriendenschaar 1 tegen KVK, wederom uit Zeeland.

Hoeveel Bodegraafs publiek er dan af zal reizen naar het deel van Zeeland tussen de Oosterschelde en Westerschelde in, is nog niet bekend. Afgelopen zaterdag was er één Bodegraafse supporter die op de Oost-Souburgse tribune plaatsnam, waarvoor hulde.