VRIENDENSCHAAR 2 KAMPIOEN

Het was, na het laten liggen van dure punten door directe concurrent Refleks in het weekend van 18 maart, voor zowel spelers, coaches en fans van Vriendenschaar 2 al bekend: als afgelopen zaterdag 25 maart gewonnen zou worden in de wedstrijd tegen DES, dan was het kampioenschap binnen.

De wedstrijd startte wat moeizaam, voor zowel de thuisspelende Bodegravers als tegenstander DES, en er werd dan ook weinig gescoord in de eerste helft: 5-2 stond het bij rust, een uitslag die je – zeker bij seniorenteams – niet vaak tegenkomt in het korfbal.

Ook in de tweede helft zou niet bijster veel gescoord worden, maar kansen werden door de Bodegravers wel voldoende gecreëerd en tegelijkertijd goed verdedigd of eigenlijk zelfs geheel geblokkeerd als het de tegenstanders aanging. Zo wist het ruimschoots aanwezige publiek al zo ongeveer half tweede helft: dit moet volgens mij wel lukken, met dat kampioenschap.

En zo geschiedde inderdaad: bij 15-9 werd er afgefloten en zo is Vriendenschaar 2 kampioen in de reserve 3e klasse. Fijne bijvangst is promotie naar de (reserve) 2e klasse in seizoen 2023-2024 voor wat betreft de zaal, waarin Vriendenschaar 1 zal hanteren in de 1ste klasse. Dat maakt dat de gehele selectie weer welverdiend wat meer op hetzelfde niveau zal spelen, en waarschijnlijk ook wat vaker gekoppeld (lees: tegen dezelfde tegenstanders).

Er wordt alvast naar uitgekeken, maar eerst is het tijd voor nagenieten én straks hervatten van het veldseizoen, waarin zowel Vriendenschaar 1 als 2 goed meedraait in de 2e klasse.