RVC verliest 3-1

In de wedstrijd van vandaag ontbraken vaste krachten Dirkjan Blanken (blessure) en Stefan van der Meer (schorsing) en Rens van der Werf (vakantie) uit de basiself van de laatste weken. Vervangers Jop van Voskuilen, Tim van den Hoek en Daan Gabriëls zouden helpen om de dadendrang van RCL te bedwingen. RCL, dat zich al aardig roert in de regionale spelerscaroussel voor de versterking van de selectie van komend seizoen.

Een seizoen, waarin de roemruchte Leiderdorpse club, graag een klasse hoger zou spelen. Hiervoor zullen zij in het spoor dienen te blijven van FC Aalsmeer. RVC’33 zette daar vandaag een team tegenover van gemiddeld 24 jaar. De intentie waarmee het eveneens gehavende RCL startte maakte meteen duidelijk waar de gastheren voor streden. RVC’33 werd direct achteruitgedrukt en moesten alle zeilen bijzetten om niet al vroeg op achterstand te komen. Toch ontsnapte Luuk van Leeuwen na een goede combinatie door het centrum in de negende minuut en ging alleen op de keeper af en werd vanachter neergelegd. We vroegen ons af of scheidsrechter Toonen, de rode kaart wel al zou durven trekken naast de penalty. Maar tot verrassing van iedereen floot de scheidsrechter helemaal niet en maakte het gevreesde gebaar van doorspelen. Naar later bleek, vond de scheidsrechter de manier waarop Luuk viel te mooi om voor penalty en strafschop te beslissen. RCL bouwde toen iets meer zekerheid in, maar bleef de druk houden. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Evenmin als dat RVC’33 ondanks enkele goede uitbraken over de flanken door Jona van Egmond en Mees Booy, die met gevaarlijke dribbels de RCL-verdedigers scherp hielden. In de 30ste minuut dribbelde Mees voor een verdediger langs, maar schoot helaas alleen voor de keeper voor de goal langs. Vijf minuten voor rust scoorde Mark Sluys uit een corner, met het hoofd de 0-1. In de laatste fase lieten we ons af en toe nog verleiden om op jacht te gaan naar nog een goal in plaats van de rust te halen met een voorsprong. RVC kwam ondanks waarschuwingen zeer slecht de kleedkamer uit, want uit onze aftrap stonden we na 45 seconden al op 1-1.

RCL hervat de greep op het spel van RVC en pikt ballen die RVC bij het uitverdedigen niet genoeg bij een medespeler krijgt eerder op. Het duurde tot de 60ste minuut toen RCL op voorsprong kwam via een been van een RVC’er. In de hieropvolgende 10 minuten leek RVC het even kwijt en was de kans op een nog grotere nederlaag aanwezig, maar onderscheidde Tim zich met enkele belangrijke reddingen. In de laatste 10 minuten herpakte RVC zich, mede door enkele noodzakelijke omzettingen na een wissel van een geblesseerde speler en waren er zelfs kleine kansen op de gelijkmaker. Ook RCL kon in de omschakeling eindelijk de ruimte achter de verdediging benutten. Maar zoals vaker in de laatste weken werd het verschil in de uitslag onterecht groter door een goal in diepe blessuretijd. Gezien de stand een uitslag die geleden kan worden, maar opnieuw zien we dat we op finesses te kort komen op dit niveau. Vandaag zat het vooral in de manier waarop we na rust het veld op komen. Ook met deze uitslag wordt het weer lastiger om de strijd om nacompetitie te bereiken. Hiervoor is plek 9, 10 of 11 op de ranglijst noodzakelijk. Plek 11 staat op 10 punten van ons. In ons voordeel spreekt dat we van de topploegen in 2D de toppers van dit moment al gehad hebben (Aalsmeer, RCL, DONK, Alphia) en hoe we het daartegen gedaan hebben, biedt nog steeds hoop. Maar dan is het zaak om de finesses die we te kort komen te gaan beheersen en in die zien grotere meneren te worden.

Donderdag kunnen we dat al laten zien, want de wedstrijd van zaterdag 1 april tegen directe concurrent TAVV, is naar voren geschoven in verband met de jubileumactiviteiten. De wedstrijd zal starten om 20.30 uur.