Wedstrijdverslag VSTS D1 – USV Protos D1

Op zaterdag 17 november speelde VSTS dames 1 in de Sporthoeve tegen Protos uit Utrecht. Protos wordt tegenwoordig gecoacht door Pim Scherpenzeel, oud trainer/coach van VSTS D1, wat een extra dimensie gaf aan deze wedstrijd.

VSTS begon de eerste set wat twijfelachtig. Al snel keek de Bodegraafse ploeg tegen een achterstand aan. Het was Protos dat het spel dirigeerde, zowel in serverend als in aanvallend opzicht, en VSTS het nakijken liet door de set met 17-25 buit te maken.

Wakker geschud door de eerste set, begon VSTS scherper aan de tweede set. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er was een gelijk opgaande strijd te zien tot een stand van 14-14. Door een goede service serie en een sterke blokkering werd vervolgens een gat geslagen van 4 punten, waarna de Bodegraafse ploeg op stoom was gekomen. Door collectief sterk spel werd de set vervolgens met 25-20 in de wacht gesleept.

In de derde set gaven beide teams het elkaar niet cadeau. Er was een spannende strijd gaande, waarbij het stuivertje wisselen was voor wat betreft de stand. Op 20-20 wist VSTS door sterke communicatie en een goede organisatie door te drukken tot 23-20. Dit bleek een beslissend verschil en met 25-23 werd de strijd beslecht in het voordeel van VSTS.

De Bodegraafse motor haperde in de vierde set. Protos wist met een aantal sterke service series een gat te slaan van 8 punten. Met veel vechtlust wist VSTS tot 1 punt terug te komen bij de stand van 21-22, maar helaas slaagde VSTS er niet in zich voor deze inhaalrace te belonen met setwinst. De set ging met 21-25 alsnog naar de bezoeksters.

In de vijfde en beslissende set had VSTS even tijd nodig om te herstellen van de teleurstelling van de vorige set. Protos kwam met 9-3 voor en leek op weg naar de wedstrijdwinst. De Bodegraafse equipe stond dit echter niet toe en vocht zich terug tot 12-12. Met 14-13 wist de thuisploeg het eerste matchpoint te benutten, waardoor de laatste set met 15-13 in de wacht werd gesleept. Mede door de getoonde veerkracht en vechtlust was de wedstrijdwinst een feit.

Volgende week spelen de dames om 16.15 uur tegen ZVH D1 in Zevenhuizen.