Wippolder troeft RVC af

Met nog twee speelrondes te gaan in de tweede klasse bleef het erom spannen. Den Hoorn had al een aantal wedstrijden verzuimd om het kampioenschap binnen te halen. Met een overwinning zouden zij niet meer bij te halen zijn door concurrent R.V.C. ’33. RVC moest alles winnen om mogelijk nog gebruik te kunnen maken van de kleine kans dat Den Hoorn opnieuw punten zou verspelen. RVC moest het doen zonder de geblesseerde linksachter Dirk-Jan Blanken, hij werd vervangen door Menno Hogenelst.




 

Wippolder ging flitsend van start. Doordat iedereen van de thuisploeg constant in beweging was, werd het voor RVC lastig te verdedigen. Door heel veel meters te maken om de grote gaten dicht te kunnen lopen wist RVC geen grote kansen weg te geven, maar wist het direct dat het een lastige middag zou gaan worden. Waar de gasten uit Reeuwijk wat kansjes kregen was het Wippolder dat aan de andere kant, via een prachtige treffer, op voorsprong kwam. Een voorzet werd door de Wippolder aanvaller op Marco van Basten-achtige wijze direct langs de RVC doelman geschoten. Ook na de tegentreffer kreeg RVC voldoende kansen op in ieder geval op gelijke hoogte te komen, maar had het geen geluk in de afwerking.

 

Met de kleine kans op een mogelijke kampioenswedstrijd komende week ging RVC vol in de tegenaanval in de tweede helft. Waar het nu wel lukte om Wippolder enigszins terug te dringen op eigen helft, onstonden er bij RVC achterin te grote gaten. Een snelle uitval van de thuisploeg resulteerde dan ook in de 2-0, toen na een voorzet bij de tweede paal vrij ingekopt kon worden. Even later viel ook de beslissende 3-0, een kopie van de eerdere treffer. Waar RVC in de aanval was, kwam Wippolder er counterend uit om RVC de das om te doen. Om het nog erger te maken viel ook de 4-0 er nog snel achteraan en was de wedstrijd gespeeld. Wippolder liet zich daarna wat inzakken om de wedstrijd zakelijk uit te spelen, maar liet RVC nog wat terugkomen. Eerst werd invaller Zantinge gehaakt in het strafschopgebied, waarna Wouter Sluijs de penalty wist te benutten. Ook wist Sluijs de 4-2 nog binnen te werken, hij stond aan het eind van een mooie aanval. Uiteraard was het niet voldoende om Wippolder echt pijn te doen en dropen de Reeuwijkers verslagen van het veld. Door de winst van Den Hoorn zijn zij kampioen geworden en moet RVC volgende week nog aan de bak om de tweede plaats te behouden.

 

Foto’s door Letty Blanken:
Meer foto’s: https://myalbum.com/album/qpgGOwo7StWO

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie