Zonnige en welverdiende overwinning voor Vriendenschaar

Op een zonnige oktoberdag speelde Vriendenschaar 1 uit tegen OZC 1. Na drie wedstrijden verlies werd het tijd om punten te pakken. Zowel coach Ronald Kersseboom als de ploeg zelf wist dat dit, wanneer de focus en inzet er waren, zou moeten lukken tegen een ploeg als OZC.

Hier moest echter wel hard voor gewerkt gaan worden, want OZC is een ploeg die gemiddeld genomen meer scoort. De ploeg van De Knikker Keukens ging er vanaf de eerste minuut fel in. Het kwam nog tot een 1-2 achterstand, maar daarna heeft de ploeg enkel voor gestaan. Er werden gevarieerde aanvallen opgezet die ervoor zorgden dat alle acht de spelers die startten ook scoorden. Bij rust stond het 6-8 en na rust pakte Vriendenschaar 1 nog even door en werd dit al gauw 6-10. Speler Jack Bunnik kwam er na een blessure van drie weken in om wat lengte in de ploeg te brengen, zodat er niet alleen in het vak van Edwin van Staalduinen veel rebounds gepakt werden, maar ook in het andere vak. Zo haalde Vriendenschaar 1 OZC nog meer uit haar spel. Door de uitspelende ploeg werd tot in de laatste minuut hard gewerkt in zowel aanval als verdediging. Dit resulteerde in een mooie eindstand van 13-18, waarna trots en blijdschap overheersten.

Een speciale vermelding voor Lars Boot, die als speler van Vriendenschaar 2 drie weken lang inviel in Vriendenschaar 1 met veel inzet en passie, wat in deze wedstrijd eindelijk mocht resulteren in drie welverdiende goals.