Nieuws voor Mantelzorger

“ Voor mensen die zorg hebben voor een ander”




Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende ouder, kind of ander familielid, vriend of buur. Zij geven die zorg omdat ze een persoonlijke band hebben met die persoon. De zorg die zij geven is langdurig, intensief en afhankelijk van de behoefte van de zorgbehoevende.

Even voorstellen nieuwe collega’s bij SAM.
Jolanda
Jolanda van den Berg
, Coördinator mantelzorg – Sociaal Makelaar   E-mail: J.vandenberg@sam-bundeling.nl Telefoon: 0649880305

“Durf te vragen en maak gebruik van je mensen om je heen, mensen geven vaak aan dat ze het druk hebben, maar als het er echt om gaat dan zijn ze er”

Vinden, Versterken, Verlichten en Verbinden van Mantelzorgers is het uitgangspunt van SAM en de gemeente Bodegraven Reeuwijk. Met elkaar bouwen aan sociale netwerken, dicht bij de Bodegraver-Reeuwijker. Goede communicatie over activiteiten. kennis en voorzieningen, ondersteunen van bewonersinitiatief en organisaties, organiseren dag van de mantelzorg en contactmiddagen/avonden daar maak ik me “Hart” voor.

ramona

Ramona van Burik, Sociaal werker, Individuele mantelzorg ondersteuning, bij het Sociaal team in Bodegraven-Reeuwijk. Email; rvanburik@bodegraven-reeuwijk.nl Telefoon: 0643136676

“Zorg goed en houdt aandacht voor jezelf, alleen dan kun je ook voor de ander blijven zorgen”.

Soms worden de verzorgende taken een (te) zware last. Dit kan voor veel stress leiden bij de mantelzorger, waardoor het moeilijker wordt de juiste zorg te geven aan degene voor wie je zorgt. Vaak gebeurt dit onbedoeld door onmacht of onwetendheid. Ik kan hierover met je in gesprek om samen te kijken wat er nodig is om jouw situatie te verlichten. Soms helpt het alleen al om even af te kunnen blazen en biedt ik een luisterend oor.

Gebleken is dat mantelzorgers de zorg langer en beter volhouden, wanneer ze met anderen praten over wat zij meemaken met mensen die dichtbij staan of met lotgenoten of deskundigen. Gedeelde smart is immers halve smart.

Mantelzorgcontactmiddag op 24 mei Huis van Alles Waarder 14.00 – 15.30 uur
Mantelzorgcontactmiddagen zijn bedoeld voor mensen die zorg hebben voor een ander. We willen deze mensen de gelegenheid geven om in een ongedwongen sfeer van gedachten te wisselen. Of om samen leuke activiteiten te ondernemen met lotgenoten. ‘

Alle mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd om samen met de zorgvrager kennis te komen maken met “ Huis van alles van Waarder”en laat je inspireren wat deze Huiskamer kan bieden. Of misschien heb je een goed idee. Ook is het spelatelier aanwezig met allerlei spelen voor volwassenen. We zorgen voor een versnappering.

Aanmelden; info@sam-bundeling.nl

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie