Torenhoge Dreamtower – Groep 8 Musical ‘t Vogelnest

In Bodegraven vieren we vandaag de opening van de hoogste toren van de hele wereld,van wel een kilometer hoog. De Dreamtower is gebouwd door Mark Suikerberg de oprichter van Dreambook, en voor de opening zijn er heel wat beroemde mensen op komen draven. Met een speciale lift van BV De Vin, werden zij naar het dakterras gebracht voor de opening. Mevrouw Ster Allures, D de beroemde Vlogster, de wereldkampioenen Hockey,een Rockband, de Nerdvrienden van Mark Suikerberg, ze kwamen allemaal naar de torenhoge toren.




Maar wat gebeurde er toen, de lift deed het niet meer en alle verbinding met de buitenwereld werd ineens verbroken. De Wifi, de 4G, de live televisieverbinding, alles viel stil. Hoe moest dat nou, hoe kon er dan verbinding gemaakt worden met de buitenwereld, en hoe konden de gasten het terras weer verlaten? Nel,de toiletjuffrouw zag het probleem niet zo, vroeger was er ook geen internet. Maar als het eten opraakt,en het er naar uit begint te zien dat de celeberties op het dakterras moeten blijven overnachten, denkt ook zij mee over een oplossing, want een trap heeft deze moderne toren helaas niet. Naar beneden schreeuwen werkt, zelfs met een megafoon, niet. Ook de rooksignalen van de barbecue, morsecode met spiegeltjes, levensgrote SOS signalen en een knallend optreden van de Rockband mag niet baten. Ook het knopen en breien van een ladder, aangedragen door Nel, zet geen zoden aan de dijk. De monteurs Gert en Bert, die normaal binnen 5 minuten alles maken, komen ook van een koude kermis thuis.

De lift, die hypermodern is, praat tegen de gasten en geeft zegt morgen met een tip te komen om hem weer aan de praat te krijgen. Er zit niets anders op, er moet overnacht worden op het terras. Tijdens deze nacht sluiten tegenpolen D, die haar priveleven 24/7 deelt met de volgers van haar vlog, en Maartje, serveerster en een meisje dat nog een ‘ouderwets’ dagboek heeft en dit ook prive wil houden,vriendschap. Ook meneer States, de concurrent van Mark Suikerberg die onuitgenodigd opdook op het dakterras en er in eerste instantie van werd verdacht de lift te hebben gesabboteerd, sluit de volgende ochtend vrienden met Mark. Ze blijken een passie voor vissen te delen en vinden elkaar daarin. De lift geeft de gasten vervolgens de opdracht een letter te vinden. Met behulp van een bekende weerman, en teamwork van alle gasten, vinden zij de letter R. Het lijkt erop dat deze R toegevoegd moet worden aan het naambord van de lift, van BV De Vin, zodat er Dervin komt te staan. Maar na even puzzelen blijkt dat de lift ergens anders op doelde, de letters vormen namelijk samen ook het woord VRIEND.

Na het vormen van het woord VRIEND onthult D zich als de degene die de lift heeft geherprogrammeeerd. Ze wilde eigenlijk een spectaculaire vlog maken maar na de nacht op het terras ziet ze in dat vriendschap belangrijker is dan Vloggen en altijd een overal maar online zijn. Zonder vriendschap die in direct contact met mensen is ontstaan, kun je niet.

Met dit actuele verhaal neemt groep 8 van ’t Vogelnest afscheid van de school. Een prachtige musical die onder leiding van meester Sipko tot stand is gekomen. Groep 8 is klaar om uit te vliegen en wij hebben er alle vertrouwen in dat zij hun plek in de wereld vinden en hopen dat zij altijd kunnen terugvallen op de vriendschappen die gesmeed zijn op school.

bejaarde

musical4

musical12

nel2

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie