Verslag VVB-ONA

Na een voetbal-loos-weekend waarin de liefhebbers zich konden vermaken met Feyenoord – Ajax was er deze week gewoon weer voetbal in de 3 klasse C. ONA kwam op bezoek in Bodegraven en had de mogelijkheid om op de terugweg in het bezit te zijn van de 1e periode.




Naast een mogelijke periodetitel was er nog veel leuker en belangrijker nieuws te melden; vv Bodegraven heeft afgelopen weekend namelijk als eerste amateurvereniging in de regio, misschien wel het hele land, een ouderen-dag georganiseerd. Oud-leden, maar ook zeer zeker ouderen zonder affiniteit met de vereniging werden door vele vrijwilligers opgehaald uit hun zorgcentrum of zelfstandige woonverblijf en werden heel de middag op hun wenken bediend. Vrijwilligers stonden klaar om hapjes en drankjes te verzorgen en maakten er voor de ouderen een gezellige middag van. Door het samenzijn met generatiegenoten konden er oude herinneringen opgehaald worden. Dat oud 1e elftal-speler van Eck, ondanks zijn fysieke gesteldheid, van fanatisme het liefst zelf het veld weer in wilde gaan om de ONA-aanvallers van score af te houden is goed om te zien. Onze oud-terreinknecht Bertus Slappendel liep na jaren van afwezigheid zijn vaste ronde langs het veld en oud-voorzitter Piebe Kooistra stond te trappelen om op ruim 80-jarige leeftijd in de bestuurskamer de touwtjes in handen te nemen. Fantastisch werk wat deze vrijwilligers onder aanvoering van Gertjan Jongeneel hebben laten zien.

 

De eerste 10 minuten van de wedstrijd Bodegraven-ONA was duidelijk zichtbaar dat ONA de 1e plaats op de ranglijst bezit en dat Bodegraven daar ver vandaan is. Dit spelbeeld bleef echter beperkt tot de eerste 10 minuten. Een doelpunt, ondanks enkele doelpogingen, bleef uit en Bodegraven kwam beter in zijn spel. Het fungeerde uitstekend als team en liet zien ondanks het enorme verschil op de ranglijst niet onder te doen voor de ploeg uit het Goudse Korte Akkeren. ONA, dat via lange ballen hun beste speler Essanoussi wilde bereiken, werd voor rust één keer gevaarlijk. Een slippertje van Laaouar, die de Goudse spits verder in het duel niet voorbij heeft laten komen, leverde een mogelijkheid op die door doelman Vonk uitstekend werd gepareerd. Bodegraven kon een aantal keer prima counteren, maar deze counters konden door overtredingen van Hageman en Koekenbakker op Veelenturf in de kiem worden gesmoord. Dat dit beide spelers geel opleverde namen zij voorlief, ondanks dat ze dit later in de wedstrijd duur kwam te staan. Ook voor Bodegraven-speler Sam Bottenberg, die na een fluitsignaal de bal weg tikte, was de gele kaart duur te noemen na 90 minuten voetballen.

 

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar nu met het benutten van de spaarzame kansen. ONA speller Patrick Schouten kon een dieptepass promoveren tot 0-1 en Frank Veelenturf deed dit even later ook bij de 1-1. De spanning werd voelbaar, ONA moest winnen voor de periode en Bodegraven wilde graag 3 punten bijschrijven. Slordig wegwerken in de Bodegraven defensie leverde een corner op die later met enig fortuin voor de voeten van spits Hilgeman viel, 1-2. Niet veel later kreeg Essanoussi de mogelijkheid van 11 meter het volgende doelpunt binnen te schieten. Zijn trap verdween tegen de touwen waardoor de 1-3 op het scorebord kwam te staan. De wedstrijd leek gespeeld tot Bottenberg in 83e minuut de aansluitingstreffer binnenschoot. Een goede voorzet van de onvermoeibare, mee-opgekomen van Zaanen bereikte de aanvaller die daarna alleen zijn voet nog tegen de bal aan hoefde te zetten. 2-3. ONA ging verder achteruit spelen en kreeg via een hard en geplaatst schot van Ruting nog bijna de 3-3 om de oren. Bottenberg en Koekenbakker pakten, zoals zij dat ook in de 1e helft deden, allebei een gele kaart en met een laatste te nemen corner van Bodegraven bevonden zich dus ook nog maar 20 spelers op het veld. Dat aantal werd nog voordat de bal getrapt werd ruim verdubbeld met ONA-leden die het nodig vonden het veld te betreden en op bijzondere wijze het periodekampioenschap te vieren . 2-3 was de uitslag en daarmee grijpt Bodegraven, ondanks dat het niet de mindere was, naast de punten en rest het ONA te feliciteren met het behalen van de 1e periodetitel in de 3e klasse C.

14889742_1226974904012101_6246184743283480780_o 14925255_1358729417501020_2931194428804761073_n

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie