25 kinderen uit Tsjernobyl even in Bodegraven

Wat zie je bij een kind dat voor de eerste keer van zijn of haar leven de zee ziet? Juist, complete verwondering over de oneindige plas met water en golven. Dat overkwam een aantal Wit-Russische kinderen die met hun gastgezin de afgelopen dagen het strand bezochten. En dat was nog niet alles!
Een avontuur was de eerste zwemles in zwembad De Kuil in Bodegraven! Natuurlijk allemaal van de glijbaan! De enthousiaste kinderen werden door vrijwilligers in de watten gelegd met o.a. gratis zwembandjes en knuffels door bezoekers verzameld.

Op dinsdag vond het schoolreisje plaats en werd een bezoek gebracht aan dierentuin Blijdorp. De meest gehoorde kreet die dag was: “Wauw….”! Of het nu het Oceanium was, de giraffen, tijger of de gorilla, alles werd fantastisch gevonden!

Ook het dagelijkse leven went. De eerste Nederlandse woorden hoor je inmiddels zoals : ‘Goed’ , ‘Doei’, ‘lekker slapen’ etc. Er wordt over en weer gespeeld en er is al een verjaardag gevierd. Een aantal kinderen heeft inmiddels een van de tandartsen bezocht, die compleet belangeloos de gebitten van onze Wit-Russische gasten saneren.

Volgende week worden de kinderen vereerd met een bezoek van de ambassadeur en de consul uit Wit-Rusland. Op het programma staan eveneens een bezoek aan Atletiek (Aav36), Scouting en Parkexpressie. En dat is nog niet alles! Vrijdag worden alle ogen van de kinderen door de GGD getest. Degenen die een bril nodig hebben, mogen deze gratis uitzoeken bij Specsavers in Alphen aan den Rijn.

DSCN0421

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie