Bodegraven – ASW 1 – 4

Bodegraven is er tegen koploper ASW niet in geslaagd zijn ongeslagen status in stand te houden. Op het gerenoveerde hoofdveld ging te thuisploeg met 1-4 ten onder.

Met A-junior Zakaria Zariouh opnieuw in de basis startte Bodegraven goed tegen ASW, de snelheid van de voorhoede werd een aantal maal goed benut, echter tot hele grote kansen leidde dit alles niet. ASW was in de openingsfase nog wat zoekende, maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in hun spel. Toch was het de thuisploeg die na 25 minuten spelen op een 1-0 voorsprong wist te komen. Rechtshalf Pascal Hellingerwerf bereikte de achterlijn en schoof de bal laag terug richting Zariouh, die de bal niet goed raakte. In de kluts die hierop volgde belandde de bal voor de voeten van Frank Veelenturf, die de bal vervolgens langs de Waddinxveense doelman wist te werken. ASW dacht voor rust op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt dat zij maakte werd terecht afgekeurd, de voorzet die aan het doelpunt vooraf ging had de achterlijn al gepasseerd.

Na rust wist ASW wel op gelijke hoogte te komen, na een steekbal was een Waddinxveense spits rustig oog in oog met doelman Marco Vonk en schoof hij de bal in de verre hoek. Beide ploegen namen met een gelijkspel geen genoegen en zo ontstond in het laatste half uur een boeiend spektakel. Na balverlies op het middenveld van Bodegraven stond ASW binnen enkele seconde alleen voor doelman Vonk, deze werd kundig omspeeld en na 75 minuten stonden de bezoekers op een 2-1 voorsprong. In de slotfase moest Bodegraven risico’s nemen om nog een punt over te houden aan dit duel. Echter waren het de bezoekers die tweemaal uit een counter wisten te scoren.

Zo verliest Bodegraven voor het eerst dit seizoen een wedstrijd en ziet het ASW uitlopen. Bodegraven staat 4e op de ranglijst, al hoeft het qua puntverlies alleen ASW voor zich te dulden. Komende week gaat Bodegraven op bezoek bij nummer 11 Warmundia.