BZ&PC dames 1 zet koers voort

Zaterdag stond in de stampvolle Kuil het duel tussen BZ&PC 1 en VZV 1 uit IJmuiden op het programma. Op papier beloofde dit een spannende wedstrijd te worden dus de dames uit Bodegraven stonden op scherp. Dit betaalde zich direct uit want door het tweemaal scoren van Karen Weerd, een contra aanval van Jennifer den Besten en een doelpunt van Kim de Vor kwam BZ&PC snel op voorsprong. VZV liet het hier echter niet bij zitten en kwam nog voor het einde van de eerste periode tot 4 -2.
BZ&PC voelde dat het de sterkere ploeg was maar ook in de tweede periode wisten de dames uit Bodegraven niet los te komen van de tegenstander. Door een vroege derde uitsluiting van Ellen Peek en een blessure van Gaby Hukker die hierdoor niet volledig kon worden ingezet kon coach Rob van Berkel al voor de helft nog maar beschikken over één fitte wissel. BZ&PC kwam via Karen en Suzan Kaynar toch nog twee maal tot scoren en dankzij een gestopte penalty van keepster Cissy Bon liep de stand halverwege uit naar 6-3.

In de derde periode, die doorgaans wordt ervaren als een zwakkere periode door de Bodegraafse dames, zag het er even naar uit dat de dames de wedstrijd uit handen zouden geven. VZV scoorde tweemaal uit een overtalsituatie en slopen dichterbij. BZ&PC herpakte zich en met drie fraaie doelpunten van Kim de Vor, Jennifer en Karen (beide één doelpunt) gingen de dames uit Bodegraven met een 11-5 voorspong de laatste periode in.

Alhoewel de wedstrijd al was beslist speelde BZ&PC de laatste periode gedisciplineerd uit. Cissy wist wederom een penalty te keren en doelpunten van Jennifer, Suzan en Karen brachten de eindstand op 14-5. Door deze overwinning handhaaft BZ&PC de eerste plek en de dames kunnen terugkijken op een sterke wedstrijd waarbij het vernieuwde team van BZ&PC steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. Over twee weken staat de lastige wedstrijd tegen De Ham in Wormerveer op het programma waar de dames zich opnieuw moeten bewijzen om in de race te blijven voor het kampioenschap!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie