Bodegraven wint met 3-2 bij Rijnland

Als een mes door warme boter, zo sneden de Frank Veelenturf en Zakariah Zariouh door de verdediging van Rijnland in de eerste helft. Drie keer stond de pas achttienjarige A-junior Zakariah Zariouh aan het eind en maakte zo een echte en onvervalste hattrick.
Rijnland voetbalde van achteruit rustig over de grond, maar in de buurt van het zestienmetergebied stokte het. De vrije man werd maar niet gevonden. Dat en de achterstand leidde aan Leidse kant tot de nodige frustratie en ergernis tegen elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter. Bodegraven werkte dit nog eens in de hand door soms wat te provoceren, waar Rijnland gretig op in ging.

In de tweede helft waren beide ploegen onherkenbaar. Bodegraven kwam slecht uit de kleedkamer en kon het goede spel van de eerste helft niet voortzetten. Het speelde rommelig en kreeg het niet meer voor elkaar de simpele oplossing te vinden. Rijnland had de rug gerecht en drukte Bodegraven met de rug tegen de muur. In de achtste minuut leidde dat tot een doelpunt van Boudewijn Kamphues die een vrije bal inkopte. Twintig minuten voor tijd wist Arjan Kluivers de tweede te scoren uit een voorzet van Gerritsen. Een gelijkmaker leek heel goed mogelijk en Bodegraven wankelde. Janus van Putten raakte met een schot van afstand de bovenkant van de lat en daarvoor had Kamphues de pech dat zijn schot van dichtbij bij toeval op het lichaam van de keeper belandde.

Een paar, in de ogen van de thuisploeg discutabele, buitenspelsituaties verhitte de gemoederen behoorlijk. In het veld leken hier en daar vetes te worden uitgevochten, terwijl op andere plekken directe tegenstanders elkaar sportief overeind hielpen na een overtreding. Arjan Kluivers liet zich verbaal zo gaan dat hij tegen twee keer geel in een paar minuten aanliep. Al met al een zinderende tweede helft waarin Bodegraven uiteindelijk de overwinning over de streep wist te trekken.

Bodegraven blijft zo de enige ploeg zonder een nederlaag in de competitie. Het staat momenteel met 16 punten uit 6 wedstrijden op een 3e plek, dit doordat het minder wedstrijden speelde dan koploper ASW en nummer 2 Stolwijk. Komende zondag komt ASW op bezoek, een ware kraker dus aan de Groene Zoom. De wedstrijd zal worden gespeeld op het in de zomer gerenoveerde hoofdveld, dat voor het eerst zal worden gebruikt.

Bron: www.vvbodegraven.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie