BZ&PC Heren 1 na een zinderende wedstrijd met strafworpen uit de beker!

Het was zondagavond 20:45 in De Kuil, waar weinig publiek werd verwacht stroomde het bad langzaam redelijk vol, de start was niet best en BZ keek al vroeg tegen een achterstand van meerdere doelpunten aan. Ondanks dat was de teamgeest er, BZ kwam terug maar op de cruciale momenten ging het weer mis, SVH liep uit, nog een ruime minuut en 3 doelpunten achter, het werd in de allerlaatste seconde 8-8, door uitgerekend de keeper van BZ&PC, een moment dat alleen in films gebeurd, maar blijkbaar is het dus ook mogelijk in het Theatre of Dreams (De Kuil). Een zenuwslopende strafworpenserie volgde, BZ miste 2 keer, SVH maar 1.
In de eerste periode kwam BZ&PC al vroeg op 0-1 achterstand, Jorik ter Molen probeerde nog wat terug te doen maar SVH liep al gauw uit naar 1-4.

In de 2e periode probeerde Ton van Jaarsveld het gat te dichten maar SVH dacht hier anders over en liep uit naar 2-6.

Moedeloos raakte de mannen onder leiding van Jary Göbel niet want met de teamgeest zat het goed via Jorik ter Molen kwam de ploeg tot 4-6, een cruciale man meer aan het einde van de 3e periode werd gemist en met nog 10 seconden te spelen had SVH een zeer snelle tegenaanval en stond het 4-7.

Een domper voor de Bodegraafse Equipe welke momenteel 2e staat op het een na hoogste niveau van Nederland. De ploeg toonde veerkracht ondanks een 5-8 achterstand. De wedstrijd leek eigenlijk wel gelopen. Met nog een kleine ander halve minuut pakte de eerste toeschouwers hun jas, iets te voorbarig vond Joey Schellingerhout want hij maakte het weer spannend door met een minuut te spelen de stand op 6-8 te zetten.

Binnen 20 seconden kreeg Joey Schellingerhout het opnieuw op zijn heupen en na een strakke combinatie pegelde de mannen ook de 7-8 erin. De meeste mensen zullen vast gedacht hebben, leuk voor de statistieken maar niets was minder waar.

Keeper Robin Nieuwhof schoot over een 25 meter de bal stijf in de kruising. Het zwembad ontplofte, wat een climax! Een gelijke stand bij een bekerwedstrijd betekend gelijk strafworpen. 5 spelers van BZ&PC en SVH legde aan, De Bodegravers miste er 2, de mannen uit Hillegersberg maar 1. Een kleine deceptie op een wonderbaarlijke avond. In De Kuil is alles mogelijk, hier win je niet zomaar!

Volgende week wacht de ploeg opnieuw een zware horde, PSV Eindhoven komt op bezoek met oud BZ-er Joost Nederend in de gelederen. De ploeg degradeerde uit de Eredivisie afgelopen seizoen en probeert dit jaar kampioen te worden. De mannen zullen er vanaf 20:30 uur alles aan doen om na een spectaculaire presentatie van de Synchroonzwemsters en hardzwemmers de koppositie in handen te pakken!

Op de foto: Rob Peek

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie