Bomen de grond in voor voedseltuin Hortus Populus

Op woensdag 16 maart 2016 plantten stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk (SDBR) en wethouder Oskam nieuwe bomen in de voedseltuin Hortus Populus. Dit gebeurde in het kader van de landelijke Boomfeestdag. De Hortus Populus ligt nabij het Limespark in Bodegraven. 
 

Populieren

Langs het pad van de entree van de Hortus Populus werden zes Italiaanse populieren geplaatst. Het planten van de bomen gebeurde in samenwerking met leerlingen van de Willibrord/Milandschool uit Bodegraven. Zij deden dit met veel plezier. Door goed te luisteren naar de instructies van de professionals  werden de bomen geplant.

 

Voedseltuin

De Hortus Populus is een gecombineerde groente-, kruiden- en bloemenpluktuin. De multifunctionele tuin is bedoeld voor het kweken, proeven en verkopen van groente en is bestemd voor inwoners en bedrijven van de gemeente. De tuin heeft hiernaast een educatieve en sociale functie, bijvoorbeeld door mensen met elkaar in contact te brengen. Bovendien wordt onderzocht of de tuin kansen biedt voor inwoners die sociale ondersteuning kunnen gebruiken. Bij de aanleg van de voedseltuin wordt aangesloten op de het Romeinse thema van het Limespark.

 

Boomfeestdag

De nationale Boomfeestdag heeft vooral als doel om kinderen in het voorjaar een natuurbeleving mee te geven en ze de natuur te laten ervaren, beleven, voelen en ruiken. Een piepklein zaadje kan uitgroeien tot een machtige boom van honderden jaren oud. Bomen maken bossen en bossen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn een oase van rust in ons drukke bestaan: je kunt er heerlijk in wandelen en je gedachten verzetten én genieten van bomen, struiken, kruiden en dieren. Bomen zijn bovendien heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze werken als spons na veel regenval en gaan overstromingen en erosie tegen, doordat ze met de wortels de grond vasthouden. Bovendien zijn ze een belangrijke luchtzuiveraar: het bos neemt CO2 op en produceert zuurstof.

20160316_100915

20160316_100934

20160316_100639

Hortus

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie