Jackand

Borrelnoot concert vrijdag 2 oktober

WE GAAN WEER VAN START! En wel op vrijdagavond 2 oktober 20.30 uur met een fantastisch duo JACK AND THE WEATHERMAN. Uniek dat we ze hebben kunnen boeken voor onze huiskamer!
Lees hier het verhaal van deze twee geweldige muzikanten!! En luister en kijk vooral ook even de videoclips. Aanmelden kan via de Facebookpagina of een mailtje met je naam en aantal bezoekers naar: rianka@vanderneut.nl
Achtergrondinformatie 

3FM Serious Talent Jack and the Weatherman is een akoestisch duo uit Haarlem, dat met zijn muziek de zonnige kant van het leven belicht. Vorig jaar hebben de jongens veel succes gehad met de eerste EP ‘Something Positive’. Een kleine hit met de single ‘Free’, meer dan 4 miljoen plays wereldwijd op Spotify, gespeeld op meerdere festivals in Nederland, Europese tours door Engeland, Duitsland en Frankrijk en supports van o.a. Raul Midon, Sticky Fingers en Current Swell in zalen als Melkweg, Paradiso en thuishaven Patronaat. In december waren ze meerdere malen te zien tijdens Serious Request in Haarlem. Ze speelden toen bij het 3FM Serious Talent Festival en het tweetal was daarnaast te gast in het Glazen Huis.
18 april 2015 vond de release van de 2e EP homewards plaats in een UITVERKOCHT Patronaat in Haarlem. Deze EP is opgenomen door Jasper Zuidervaart en gemasterd in Wisseloord en is geïnspireerd door de veranderingen die de jongens hebben meegemaakt na het verlaten van hun hometown. Loslaten, afscheid nemen, leven, doorzetten en aanpassen spelen een grote rol op de nieuwe EP. De nummers hebben een nóg intiemere sound gekregen met slechts het gebruik van gitaren, ukulele, additionele percussie als accordeon koffer, zelfgemaakte shakers, een prullenbak en tamboerijnen.

De eerste EP ‘Something Positive’ (Januari 2014) is luchtig en vrolijk, maar tegelijkertijd schuilt er ook een boodschap in de nummers: Geïnspireerd op vele verre reizen in arme landen en het besef hoe goed we het hier hebben in het westen. “Je moet het leven ruiken, proeven, voelen, lekker vies worden en beseffen hoe goed je het hebt, daar gaan onze nummers over want dat doen we zelf ook.”
Berry Krikken (Jack) en Sebastiaan Weerman (The Weatherman) komen oorspronkelijk uit het Drentse Emmen waar ze op jonge leeftijd bevriend raakten. Ze verloren elkaar uit het oog toen Jack de wereld ging verkennen en The Weatherman zijn passie voor muziek ontdekte. Een goede zes jaar later komen ze elkaar weer tegen in het muzikale Haarlem waar ze ontdekten dezelfde smaak en passie voor muziek te hebben. Ze besloten om een avondje te gaan jammen en Jack and the Weatherman was geboren, inmiddels ruim twee jaar geleden.
———————————————————

Videoclip ‘This Town’ !
https://www.youtube.com/watch?v=tpwUsAxEgJY

Videoclip ‘FREE’
https://www.youtube.com/watch?v=fCJQ44d4NzM

There are no comments

Add yours

X