buurtonderzoek2 (1 van 1)

Wijkteam Zuid houdt een buurtonderzoek in Bodegraven

Wijkteam Zuid heeft afgelopen donderdagavond i.s.m. de wijkagent en wethouder Dirk-Jan Knol de wijken Broekvelden en Weideveld geïnspecteerd op onverlichte woningen. Men moest deze avond wel veel regen en wind trotseren. Ook dit jaar bleek dat er weer veel te veel woningen, 92 stuks in totaal, geheel onverlicht waren. Al deze woningen hebben gelijk een map met informatiemateriaal door de brievenbus gekregen.
Een onverlichte woning is vaak een uitnodiging voor het inbrekersgilde. Het is echt een kleine moeite om een paar lampen te laten branden waardoor een woning meer de indruk wekt op de aanwezigheid van de bewoners.  En een paar lampjes in de achtertuin zorgen er voor dan men daar niet ongezien in het donker aan de slag kan.

Tijdens deze inspectie trof men zelfs bij een onverlichte woning verse braaksporen op de deurpost aan; dat is niet leuk thuiskomen voor een bewoner.

Het wijkteam had de dagen ervoor huis-aan-huis een folder verspreidt met veel informatie en waarin werd uitgelegd wat een buurWhatsApp is en hoe men daar lid van kan worden. Zie ook www.whatsappen.nl. De politie roept iedereen dan ook op om bij een verdachte situatie gelijk 112 te bellen. Op deze wijze kan men samen met de politie veel en vaak inbraken voorkomen; dit blijkt inmiddels uit vele onderzoeken.

Ik wil me toevoegen bij een Buurt WhatsApp groep in Bodegraven – Reeuwijk
Wil je weten of er in jouw buurt een BuurtWhatsApp actief is, bezoek dan de facebookpagina: De Bodegraafse Onraad- en WhatsApppagina. Bovenaan deze pagina staat een vastgezet bericht met daarin alle bij ons bekende BuurtWhatsApp-groepen. Stuur naar het e-mail adres dat vermeld staat achter de groep uw adres en mobiele telefoonnummer en u wordt zo snel mogelijk aan de WhatsApp groep toegevoegd.

buurtonderzoek1 (1 van 1)

buurtonderzoek2 (1 van 1)

buurtonderzoek3 (1 van 1)

buurtonderzoek4 (1 van 1)

buurtonderzoek5 (1 van 1)

buurtonderzoek6 (1 van 1)

buurtonderzoek7 (1 van 1)

Door: Marcel Bosch
Foto’s: Rebonieuws.nl

There are no comments

Add yours

X