Gemeente-Bodegraven-Reeuwijk

Ruim 1.250 inwoners Zuid-Holland kiezen voor zonnepanelen via groepsaankoop SamenZonneEnergie

De vijfde editie van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland is succesvol gesloten. Ruim 1.250 deelnemers accepteerden het aanbod van de winnende leverancier in hun regio. De actie werd georganiseerd door Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met iChoosr.
Verloop van de actie 
Alle inwoners van Zuid-Holland konden zich inschrijven voor de groepsaankoop. Ruim 5.800 mensen uit de provincie hebben dit gedaan. Zonnepanelenleveranciers Sungevity en Energiewacht (in samenwerking met Essent) kwamen tijdens de veiling als winnaars uit de bus met een scherpe prijs. Alle deelnemers ontvingen vervolgens een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem. SamenZonneEnergie heeft de deelnemers hierbij voorzien van heldere en objectieve informatie over het aanbod, zodat deelnemers een weloverwogen keuze hebben kunnen maken.

Resultaat

Maar liefst 1.250 deelnemers hebben besloten het aanbod te accepteren. In het komende half jaar worden naar schatting 13.300 zonnepanelen op de Zuid-Hollandse daken gelegd.

In Bodegraven-Reeuwijk hebben 11 huishoudens besloten om een zonnepanelensysteem aan te schaffen via SamenZonneEnergie. Naar verwachting zullen er bij deze deelnemers 140 zonnepanelen worden geïnstalleerd.

De eerste panelen van de groepsaankoop zijn ondertussen bij de familie Bouwmeester in Nootdorp geplaatst. Meneer Bouwmeester geeft aan dat hij zeer tevreden is met het resultaat en dat hij er vertrouwen in heeft dat hij de verwachte opbrengst gaat behalen en hiermee flink gaat besparen op zijn energierekening.

Rendement van zonnepanelen

Naast de positieve effecten op het milieu, zijn zonnepanelen ook een goede investering voor de portemonnee. Doordat huishoudens voor een groot deel gaan voorzien in hun eigen energieverbruik, wordt de energierekening aanzienlijk lager. Een zonnepanelensysteem verdient zich in de meeste gevallen tussen zes en acht jaar terug.

 

 

There are no comments

Add yours

X