CDA: Veilig fietsen in heel Bodegraven-Reeuwijk

Altijd voorrang voor fietsers, op álle rotondes in Bodegraven-Reeuwijk. Het is slechts één van de vele ideeën die inwoners van onze gemeente hebben ingestuurd voor de actie Veilig Fietsen. Om aandacht te vragen voor deze ideeën reikte CDA-fractievoorzitter Jan Vergeer in de gemeenteraadvergadering van woensdag 14 december 2016 een affiche uit aan burgemeester Van der Kamp. Op dat affiche staan maar liefst veertig knelpunten waar het volgens inwoners van onze gemeente beter kan met de fietsveiligheid.
 

“Voor de top 5 willen we in het bijzonder aandacht vragen, die knelpunten zijn het meeste ingestuurd op ons meldpunt” zegt CDA-fractievoorzitter Jan Vergeer. In die top 5 staat onder andere de rotonde bij de Goudseweg ter hoogte van de oprit van de N11. Andere voorbeelden uit de top 5 zijn de slechte kwaliteit van het fietspad langs de Burgemeester Kremerweg en de verschillende oversteekplekken voor fietsers aan de Reeuwijkse Randweg.

 

“De CDA-fractie betrekt haar inwoners graag bij de keuzes die gemaakt worden in onze leefomgeving. Met de invoering van het Bewust Afval Scheiden hebben we dit gedaan met een enquête, zodat we de input van onze inwoners direct konden meenemen in onze besluitvorming. Nu met de fietsveiligheid hebben we gevraagd om concrete verbeterpunten, om onze gemeente nog mooier te maken.” aldus CDA-fractievoorzitter Jan Vergeer.

 

Graag wil het CDA iedereen die een knelpunt heeft ingestuurd bedanken. Juist van die betrokkenheid moet een lokale samenleving als de onze het hebben. Reageren kan nog steeds op www.cdabodegraven-reeuwijk.nl. Daar is ook meer informatie over de actie Veilig Fietsen te vinden en is het affiche te bekijken.

Ingezonden berichtThere are no comments

Add yours

X