Nierstichtign

Collectanten Nierstichting in Bodegraven halen € 6.279,- op tijdens collecteweek

Tussen 20 en 26 september gingen in heel Nederland ruim 75.000 collectevrijwilligers op pad voor de Nierstichting. In Bodegraven leverde dat zo’n 6.279,-euro op. De inkomsten zijn hard nodig voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Door de kunstnier klein te maken, maken we de wereld van nierpatiënten weer groot.
Collecte essentieel

Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Brigitte Overes, collectecoördinator van de Nierstichting in Bodegraven. “Met iedere bijdrage aan de collecte komt de draagbare kunstnier een stapje dichterbij. Gevers aan de collecte dragen direct bij aan een beter leven voor nierpatiënten.”

Dialyse is zwaar

Veel mensen met een nierziekte zijn afhankelijk van dialyse om in leven te blijven. Een immens zware opgave, die veel tijd en energie kost. Nierpatiënten die dialyseren zitten gemiddeld drie keer per week, vier uur lang vast aan een dialyseapparaat. In die tijd kunnen zij niet werken, niet naar school en niet afspreken met vrienden. De draagbare kunstnier geeft vrijheid en energie terug aan nierpatiënten en maakt hun wereld weer groter.

Kunstnier klein – wereld groter

De Nierstichting neemt het voortouw in de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Deze is kleiner, lichter en draagbaar. Met de draagbare kunstnier kan je kiezen waar en wanneer je dialyseert, maar je kunt ook vaker en langer dialyseren. Dat betekent meer vrijheid, want patiënten zijn minder afhankelijk van het ziekenhuis en hebben minder last van vermoeidheid. De ontwikkeling van de draagbare kunstnier is in volle gang. In 2017 wil de Nierstichting een testversie gereed hebben voor een kleine groep nierpatiënten. Of dit gaat lukken is mede afhankelijk van donaties, er is nog veel geld nodig, maar het gaat de goede kant op!

Draagbare kunstnier en meer

“Collectanten in Bodegraven hebben € 6.278,98 opgehaald voor de Nierstichting. Daarmee kan de Nierstichting de draagbare kunstnier mogelijk maken,” vertelt Brigitte Overes “Maar de Nierstichting doet meer: het financieren van wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning van nierpatiënten in het dagelijks leven en het voorkomen van meer nierziekten. De Nierstichting zet alles op alles, zodat mensen met een nierziekte in leven blijven en écht kunnen blijven leven. Steun van collectanten en donateurs is daarbij onmisbaar.”

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen. Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro.

 

In cijfers

  • 6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.
  • 60.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse.

 

  • 75.000 vrijwilligers collecteren van 21 t/m 26 september 2015 voor de Nierstichting.
  • In 2014 bracht de collecte 3,4 miljoen euro op; de totale inkomsten in 2014 waren 21,5 miljoen.
  • 76% van alle inkomsten van de Nierstichting in 2014 werden besteed ten bate van nierpatiënten (in de vorm van onderzoek en innovatie, ondersteuning patiënten, voorlichting en lobby).

Persbericht

There are no comments

Add yours

X