Compost uitdeelactie zaterdag 2 april

Het door u ingeleverde GFT-afval wordt verwerkt tot compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die u kunt gebruiken voor groenten en fruit, struiken, gazon, kruiden, vaste planten en eenjarige bloemen. Op zaterdagochtend 2 april kunt u in de gemeente gratis compost afhalen op verschillende locaties.

Gebruik compost

Naast de hierboven genoemde mogelijkheden, kunt u compost ook toepassen in plantgaten voor bomen en struiken, als bijmenging in zaai- of potgrond of bij de aanleg van het gazon. Compost maakt kleibodems lichter en brengt de zuurgraad van de bodem tot optimale waarde. Daarnaast beschermt compost de planten tegen parasieten en ziekten en verbetert compost de smaak van de gekweekte groenten. De compost wordt regelmatig gecontroleerd en is van goede kwaliteit.
Afhaallocaties compost zaterdag 2 april

U kunt de losse compost gratis afhalen van 9.00-12.30 uur in:

  • Bodegraven: op het evenemententerrein aan de Burgemeester Kremerweg.
  • Reeuwijk, Waarder en Driebruggen: drie gratis zakken GFT-compost op de vrachtwagenparkeerplaats aan de Pasteurstraat 11 in Reeuwijk-Brug en bij Loon- en aannemersbedrijf Van Vliet Waarder aan de Groendijck 55 in Waarder.

Als u meer dan drie zakken wilt hebben, betaalt u voor elke zak extra het symbolische bedrag van € 0,50 met een maximum van tien zakken. Eén zak bevat 25 liter compost en weegt ongeveer 15 kg.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie