Duidelijke cijfers voor Bodegraven 1

Waar vorige week een hoop zweetdruppels voor nodig waren had Bodegraven het in de thuiswedstrijd tegen NOC Kralingen aan minimale inzet genoeg. Bodegraven begon op papier gehavend aan de wedstrijd. Blessures, schorsingen en bruiloften zorgden voor enige wijzigingen in de opstelling. Blonk en Kallache stonden hierdoor in de basiself, B-junior Bakalli nam plaats op de reservebank en viel later in de wedstrijd in. Het was de bedoeling om NOC Kralingen vanaf minuut 1 onder druk te zetten.
3 spitsen, 3 middenvelders en een inschuivende verdediger moesten hiervoor zorgen.  De bedoeling was dat NOC hierdoor de lange bal moest spelen. Later in de wedstrijd bleek dat de druk niet nodig was omdat de lange bal ook het enige gevaarlijke wapen was wat de Rotterdamse ploeg in huis had. Het ontbrak in de beginfase aan een goede, laatste pass of afronding. Veelenturf en El Boutaybi kregen mogelijkheden, maar waren nog niet scherp in de afronding. Na 25 minuten spelen was het dan wel raak. Een goede combinatie tussen Veelenturf en Bakker was het eerstgenoemde die na een steekpass één op één met de keeper beheerst binnen kon schieten. 1-0. In de 2e helft was het verhaal hetzelfde. Het te vaak buitenspel staan was hetgeen Bodegraven van het scoren afhield.
IMG_2796

Na een uur gespeeld te hebben herhaalde de eerste goal zich. Ditmaal was het Veelenturf die Bakker op randje 16 aanspeelde waarna hij keihard binnenkant voet binnen schoot. 2-0.
De spanning die nog in de wedstrijd zat was even later volledig verdwenen toen een goede, strakke voorzet van Bakker op het hoofd van Hadi belandde die vakkundig binnen knikte. 3-0. El Boutaybi was de speler die de eindstand op het scorebord mocht zetten; een actie via de linkerkant werd door Veelenturf goed teruggelegd waarop El Boutaybi alleen maar binnen hoefde te lopen. 4-0.

Omdat Bodegraven zich in een competitie bevindt waarin iedereen van iedereen kan winnen is het elke week weer wachten op verrassende uitslagen. Mede daardoor, maar ook door het mooie aantal van 10 punten en een sterk doelsaldo bezet Bodegraven de 2e plaats.

Volgende week staat een oude bekende op het programma. ASW, de achtervolger van vorig seizoen is dan in Waddinxveen de tegenstander en belooft het weer een spannende pot voetbal.

IMG_2797

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie